- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
УЗАКОНЯВАНЕ НА ПОСТРОЕНА ПЛЪТНА ОГРАДА
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
УЗАКОНЯВАНЕ НА ПОСТРОЕНА ПЛЪТНА ОГРАДА
Здравейте, имам много кофти проблем. Имам съсед до мен който не се е явявал от години и нямаше как да го открия да закупя имота. Заградих и разчистих имота му и той взе, че се появи от невиделица с претенций за безумна цена за имота. Въпроса ми е, че съседа претендира че няма достъп до имота си, като съм му предлагал ключ временно до избиване на врата. Ясно е че се опитва да си надува цената, но нямам интерес за имот с такава висока цена. Нямам и претенции за оградата която е пред имота му постоена от мен. Как мога да узаконя моята ограда, имам скица. И като е попдал документи в общината как мога да "страдам" сега аз.Моля за съвет. Адвоката се е заел но питам и Вас. Благодаря.
- tribalistas
- Младши потребител
Re: УЗАКОНЯВАНЕ НА ПОСТРОЕНА ПЛЪТНА ОГРАДА
хитрец си ти Андрешко
докато се усети съседа и хоп- заградил си му имота
- naughty
- Потребител
За въпросната оградо имате ли издадени строителни книжа: одобкен проект и разрешение за стронеж. Ако ги нямате узаконяването е много трудно, почти невъзможно.
- nikonik
- Младши потребител
Не имам само скица за имота УПИ
- tribalistas
- Младши потребител
Отговор на въпросите ви се съдържа в чл.48. от ЗУТ
Не сте споменали какъв вид е оградата ви, но въз основа на чл.48. от ЗУТ, може да си отговорите на повечето въпроси.
инж.Георги Гочев
http://www.geo-sofia.com
Не сте споменали какъв вид е оградата ви, но въз основа на чл.48. от ЗУТ, може да си отговорите на повечето въпроси.
инж.Георги Гочев
http://www.geo-sofia.com
- super_c
- Младши потребител
Здравей "tribalistas" за да получиш точен отговор на въпроса:
ни е необходима точна информация. За коя ограда става въпрос, тази която огражда твоят имот или тази която огражда имота на съседа ти. Що се касае за оградата по имотните граници на съседа забрави или трябва да я премахнеш или да я подариш на съседа. За оградата по твойте имотни граници трябва да знаем точно как изглежда: колко е висока плътната част от страната на по ниският терен, колко е височината на цялата ограда и на какво разтояние е от сградите в съседните имоти. Какъв точно документ с какво съдържание и кой го е подал в общината .tribalistas написа:Как мога да узаконя моята ограда, имам скица. И като е попдал документи в общината как мога да "страдам" сега аз.
- nikonik
- Младши потребител
Кога е построена оградата?
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
naughty написа:хитрец си ти Андрешко
- anserk
- Активен потребител
Миналата година и е построена по границите на имота ми. Не съм подавал никакви документи
- tribalistas
- Младши потребител
tribalistas написа: Заградих и разчистих имота му и той взе, че се появи
tribalistas написа:и е построена по границите на имота ми
Кое от двете твърдения е вярно. По този начин не може да получите точен отговор.
- nikonik
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|