начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Коледна гавра със съдебната система !?

Дискусии на тема съдебната власт в България

Re: Коледна гавра със съдебната система

Мнениеот listi » 27 Дек 2009, 13:24

sarbijanac написа:
Melly написа:
sarbijanac написа:Колегите магистрати да обяснят защо бюджета на НБПП-то е одрънкан и няма с какво да се плащат служебните защити,които сравнение със заплатите им са направо нищо.

И тогава да си търсят правата.Така,както всички вписани в НБПП адвокати търпеливо си чакат плащанията с месеци,така и Вие скъпи колеги можете да почакате,докато Дянков Ви омеси нова пица,специално за Вас по-дебела и с по-голяма гарнитура :wink:

Тъй като те виждам, че си на линия, нека и към теб да се обърна.

Гоше, ами отпиши се от НБПП бе, братко. :roll:
Що чакаш на опашката? :roll:

И един съвет към теб - я да се омитаме от темата, какво ще кажеш?

ВЕСЕЛА КОЛЕДА!

Напълно си права Мелли,я да се омитаме.Щото тукашните здраво четат лекс-чето....

И това НБПП направо да взема да се омита, както и служебните защити с него, защото и то яде от бонусите ни, а полза за системата от тези хвърлени на вятъра пари никаква. Напротив, само ни отварят излишна работа тези служебни адвокати, която работа, както виждате, остава неплатена, защото парите от излишъка трябвало първо да отидат при служебните адвокати, а за нас - ако остане нещо накрая. Това направо си е чиста ангария. :shock:
listi
Потребител

Мнениеот listi » 27 Дек 2009, 13:37

karlson написа:Уморена съм да анализирам,
уморена съм и да ме анализират - всички - от продавачката в плод и зеленчука до колегите...
И да - реакцията ми не беша достойна, защото няма нищо достойно в това да не можеш да купиш коледен подарък за детето си.
Ядът ми мина, но продължавам да съм омерзена и огорчена...

Весела Коледа, колеги, аз приключвам тук...
НЕ съм достойна да продължавам подобен разговор...

Колежке, работата е много проста, и няма защо да го вземате толкова навътре, все едно искали да ни унижават, като ни резнали бонусите. Просто общият бюджет е с много навътре. Този Дянков не е нищо друго освен един прост бакалин - като няма нищо в неговото чекмедже, откъде да извади, за да ни подаде по нещо за Бог да прости и за Коледа. Аз досега нямам впечатление, че той е тръгнал да прави някакви оценки на работата на съдебната система - нито хубаво, нито лошо, е казал. На такива като него им викат технократи, значи прости бакали. Като няма пари при него, откъде да вземе да даде ? Да пусне печатницата и да разпечати пари специално за бонусите ли ?
listi
Потребител

Мнениеот sunshine_75 » 27 Дек 2009, 14:07

Де да ставаше въпрос за прости бакалски сметки... За едни срочни депозити май иде реч... и затова май са били забавени всички бюджетни декемврийски плащания.... и затова 25-те лева на пенсионерите ще дойдат през януари...
sunshine_75
Потребител

Мнениеот donchev » 27 Дек 2009, 14:42

Няма файда от от подобни дискусии, докато ординарния магистрат смята за виновник колегата си /законодателя, медиите, ВСС, европейските бюрократи, политиците etc./
Начетох се на мрънкане, гняв, злоба, закани и хленчене. Виновникът винаги е някъде там, само не във вас самите. Жалко.
donchev
Потребител

Мнениеот donchev » 27 Дек 2009, 14:56

huligan написа:
donchev написа:
Начетох се на мрънкане, гняв, злоба, закани и хленчене. Виновникът винаги е някъде там, само не във вас самите. Жалко.

Що не вземеш да кажеш какво работиш, храбрецо.

Изхранвам се с просия. Що, проблем?
donchev
Потребител

Мнениеот listi » 27 Дек 2009, 14:57

huligan написа:
listi написа:
sarbijanac написа:Колегите магистрати да обяснят защо бюджета на НБПП-то е одрънкан и няма с какво да се плащат служебните защити,които сравнение със заплатите им са направо нищо.

Тъй като те виждам, че си на линия, нека и към теб да се обърна.

И това НБПП направо да взема да се омита, както и служебните защити с него, защото и то яде от бонусите ни, а полза за системата от тези хвърлени на вятъра пари никаква. :shock:

Що не вземете да обясните каква е връзката между бюджета на съдебната система и бюджета на НБПП, че като гледам - в този ред на мисли ще стигнем до пенсиите и детските надбавки. :?: При социализЪма, фондът за възнаграждения на служебни защитници се формираше от сумите надвишаващи тавана на възнагражденията на маститите адвокати. Хайде да се върнем там, а? :mrgreen:

Връзката е, че ако парите не ходят в бюджета НБПП, а от там в джоба на адвокатите, ще идат в бюджета на съдебната власт. Принцип на скачените съдове.
listi
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 27 Дек 2009, 15:25

nikiboy написа:Е как пък всички извършители на тежки престъпления все на подкупни съдии се падат :lol:

Защото "случайното" разпределение на делата всъщност не е много "случайно". По едно изп. дело имахме 3 имота, изнесени на публична продан, все в центъра на София, и трите търга длъжниците ги спряха с обезпечителни заповеди, издадени, по една "случайност" :wink:, все от един и същи състав на СГС. Длъжниците бяха сигурни предварително, че ще спрат проданите.
За това иде реч - честни магистрати много, но ключовите дела не отиват при тях. Има начин да се манипулира случайното разпределение на делата, но никой не си го признава.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 27 Дек 2009, 15:25

system написа:... Може би трябваше просто да отминем това „събитие” с мълчание. И с поглед към себе си. ...

Извинете, но не е ли това, което в съдебната досега винаги правите и заради което всъщност все повече хора се питат „До кога“

system написа:... Не с чувство за вина и маоцзедуновска самокритичност. А с поглед на хора, част от това общество, едновременно управляващи го и служещи му...

Управлението по Конституция е парламентарно и съгласно този текст Вие дори не служите на обществото, а служите на Парламента, който съответно разполага с правомощието да Ви управлява. И обществото не е някакъв автомобил за да го управлявате, като с развитието към гражданско общество в България е естествено и възможността на парламентаристите в това отношение все повече да им се отнема. Защото гражданското общество по дефиниция просто не е управлявано общество
maxilian.free.bg
kostadin_yordanov
Потребител

Мнениеот listi » 27 Дек 2009, 15:44

huligan написа:
listi написа: Принцип на скачените съдове.

Ясно. Понеже за републиканския бюджет са закачени само тези два съда - ако не е в единия ще е в другия. То това се целеше с внушението към електората (не даваме на тях за да има за вас), ама не го очаквах и от юристи.

Така или иначе, сега в момента в ръцете на ВСС има над 30 милиона лева излишък за 2009 година, и това са реални пари. Гласуваха само 24 милиона лева за бонуси. Защо не ги дават сега, като са ги гласували ? Нали уж са независими, а и парите ги имат в брой ? Какво им пречи да дадат бонусите ? Или са лъжльовци ? :roll:
listi
Потребител

Мнениеот Гост. » 27 Дек 2009, 15:53

kalahan2008 написа:...... Има начин да се манипулира случайното разпределение на делата, но никой не си го признава.

Тук си 100% прав. :wink: :lol: Но! Само един има достъп до системата - председателят на съответният съд.
Всъщност манипулацията не се ограничава само и единствено с разпределението на делата, но темата не е за това.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vhdimov » 27 Дек 2009, 19:24

Много ми е чудно обаче, дали при това ОЧЕВАДНО потъпкване на Конституцията и законите в Република България и намеса в бюджета на независимата съдебна система, ще се потърси отговорност от посоченото по - горе лице и дали Прокуратурата ще се самосезира във връзка с ОЧЕВАДНИ данни за извършено престъпление по служба!

Или си пияна или си дрогирана. Определено ! Еййй, не се наядохте, бе, не се наплюскахте... И още искате. Работа за 5 стотинки не вършите, ама като дойде време за заплати - ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙЙЙЙЙЙЙЙ такава уста отваряте. Не ви е срам ! И 20 - та заплата да ви дадат - пак ще ви е малко и ще мрънкате. Направихте си едно форумче и си си се жалватееее ... и си мислите коолко сте велики. Направо ми е жал за вас. Един ден ще разберете истината, но тогава ще е късно. Лешояди такива !!!
vhdimov
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 27 Дек 2009, 19:46

kalahan2008 написа:
nikiboy написа:Е как пък всички извършители на тежки престъпления все на подкупни съдии се падат :lol:

Защото "случайното" разпределение на делата всъщност не е много "случайно". По едно изп. дело имахме 3 имота, изнесени на публична продан, все в центъра на София, и трите търга длъжниците ги спряха с обезпечителни заповеди, издадени, по една "случайност" :wink:, все от един и същи състав на СГС. Длъжниците бяха сигурни предварително, че ще спрат проданите.
За това иде реч - честни магистрати много, но ключовите дела не отиват при тях. Има начин да се манипулира случайното разпределение на делата, но никой не си го признава.

Благодаря ти, че ме разбра правилно!!!
Докато това е така, хората ще плюят съдебната система. Но пък от друга страна, колегата ми, чиято съпруга е съдия в Окръжен съд онзи ден измърмори... мам..ата им, няма да им дадат премии... казах му - извинявай, жена ти взема над 2500 на месец, ти ли ревеш за пари. Викам му неуместна наглост.
Лошото е, че пари няма, няма и да има скоро в държавата, респективно и в хората, разделяй и владей - тези са лоши, онези по-лоши.... и така. И аз не съм на мнение, че учителите трябваше да вземат по 500-700лв чисто 13-та заплата, защото образованието много много куца вече, и става все по-зле, имаха огромни ваканции и т.н., но ...дадоха им - да са живи и здрави.

Но докато кадърните и честни магистрати търпят корумпираните далавераджии и сами не помогнат същите да бъдат разкарани ( което е непосилно естествено и почти невъзможно ) , ще отнасят цялата помия върху себе си.
nikiboy
Потребител

Мнениеот bluebarovka » 27 Дек 2009, 22:37

vhdimov написа:
Много ми е чудно обаче, дали при това ОЧЕВАДНО потъпкване на Конституцията и законите в Република България и намеса в бюджета на независимата съдебна система, ще се потърси отговорност от посоченото по - горе лице и дали Прокуратурата ще се самосезира във връзка с ОЧЕВАДНИ данни за извършено престъпление по служба!

Или си пияна или си дрогирана. Определено ! Еййй, не се наядохте, бе, не се наплюскахте... И още искате. Работа за 5 стотинки не вършите, ама като дойде време за заплати - ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙЙЙЙЙЙЙЙ такава уста отваряте. Не ви е срам ! И 20 - та заплата да ви дадат - пак ще ви е малко и ще мрънкате. Направихте си едно форумче и си си се жалватееее ... и си мислите коолко сте велики. Направо ми е жал за вас. Един ден ще разберете истината, но тогава ще е късно. Лешояди такива !!!

:D :D :D :D :D :D Ти май си объркал форума! Този тук е за юристи, а форумът за психиатри, които могат да ти окажат съответната здравна помощ, от която се нуждаеш, ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ си го намери с google :D :D :D :D :D
Изображение
Обичам да съм силна, обичам да побеждавам и никога за нищо на света да не се предавам!
Аватар
bluebarovka
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 28 Дек 2009, 10:45

Това ли беше, колеги? С дискусията във форума ли се изчерпваме? Какво се случва около Вас в делничния ден?
sunshine_75
Потребител

Мнениеот listi » 28 Дек 2009, 11:37

sunshine_75 написа:Това ли беше, колеги? С дискусията във форума ли се изчерпваме? Какво се случва около Вас в делничния ден?

Ами това беше. :cry: Та Вие какво друго очаквахте, всеобща стачка ли ? Дянков каза: денги нет. И в меката диктатура, каквато сме сега, шумът е само по анонимните интернет форуми или на чашка в служебното барче. Кой смее да гъкне, нали мястото му ще хвръкне, няма да получи повишение или пък никакви надбавки идните години ?

За сравнение, някой може ли да каже каква е средната заплата в частния и съответно публичния сектор за 2009 г., както и дали в публичния сектор са раздавани коледни премии и по колко лева средно на служител ?
listi
Потребител

Мнениеот portokal » 28 Дек 2009, 11:55

bluebarovka написа:...когато ВСС обяви, че ще раздава коледни премии преди седмица - две? Защо тогава нямаше координация с колегите си от МС, и как така тогава не се знаеше, че няма пари???...

Ахъм...

system написа:Проблемът не е толкова в това, че не са ни раздадени N-найсти заплати. А в това, че този факт, и с него сдебната власт се използваха за евтина политическа пропаганда. Ако още в началото бяха заявили: "Коледни добавки на никого - пари няма !" и с това въпросът бе приключил, сега изобщо нямаше да обсъждаме този въпрос. Но още през ноември Дянков на всеослушание каза "Благодарение на усилията на правителството, коледни добавки може да бдат раздадени". В началото на декември се обяви, ще добавки в съдебната система ще бъдат раздадени. Което беше представено достатъчно манипулативно, за да нагнети обществено напрежение. То и такава беше целта. И накрая пак на всеослушание се обяви, че пари няма да бъдат раздадени. Вече манипулираното обществено мнение си получава черешката на тортата: наглите, некомпетентни и корумпирани магистрати заслужено са наказани. Само дето никой не разбра за какво, но карай да върви.
Та проблемът не е само и не толкова в парите. А в този режисиран (според мен) скандал.

+1.
Ако не режисиран, поне добре използван (дошъл дюшеш, както е казал поетът). :oops: И как за какво са наказани магистратите - ми питай общественото мнение, то е съвсем наясно. 8)
Аз лично не искам - не че някой живо го интересува какво искам аз или Х, или У, но нали форумът е за говорене - та аз май не искам да пиша нищо друго по тази тема, защото участие в такъв спор, общо взето, означава да защитаваш по неволя едната от двете еднакво неуместни според мен крайни позиции, тип "Сблъсък" на Иван и Андрей. :P
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот mikewolf » 28 Дек 2009, 12:34

listi написа: На такива като него им викат технократи, значи прости бакали.

Първо Честито Рождество Христово.

Съжалявам, че се намесвам в темата Ви. Не исках да изказвам мнение. Но такова определение ме провокира. Аз съм технократ. И не се срамувам от това. Технократ съм и при сини и червени и гербери и депесари и т.н. Влизам в този сайт и форум по чисто прагматични "бакалски" интереси. г-н Дянков е финасист, а не технократ, това е ясно и не виждам защо обиждате технократите. Това, че сме прагматични и предпочитаме да деистваме, вместо да хленечим и говорим много не е основание. Никога не съм вземал 13та заплата. За някои авторски свиделства дори не ми е платено все още. Няма и намерение да Ви разказвам за лишенията и дори физическите неудобства на професията ми. Повярвайте ми по неудобни от това да отидеш с тога до тоалетната. :) Не искам да споря с никого за професията му. Ще Ви предложа да спрете с тази тема защото по този начин още повече настроивате общественото мнение срещу Вас. И темата започна да се подчинява на Закона на г-жа Паркинсон: "Вълнение възникнала от напрежение се разширява до запълване на всички мисли, от къде се пренася върху всички хладнокръвно мислещи".
Между другото чисто технократски Закон няма го между папките с дебелите корици. :lol: :lol:

Поздрави и се усмихвайте повече.
инж. М. Вълчев
mikewolf
Младши потребител

Мнениеот listi » 28 Дек 2009, 12:40

mikewolf написа:
listi написа: На такива като него им викат технократи, значи прости бакали.

Първо Честито Рождество Христово.

Съжалявам, че се намесвам в темата Ви. Не исках да изказвам мнение. Но такова определение ме провокира. Аз съм технократ. И не се срамувам от това. Технократ съм и при сини и червени и гербери и депесари и т.н. Влизам в този сайт и форум по чисто прагматични "бакалски" интереси. г-н Дянков е финасист, а не технократ, това е ясно и не виждам защо обиждате технократите. Това, че сме прагматични и предпочитаме да деистваме, вместо да хленечим и говорим много не е основание. Никога не съм вземал 13та заплата. За някои авторски свиделства дори не ми е платено все още. Няма и намерение да Ви разказвам за лишенията и дори физическите неудобства на професията ми. Повярвайте ми по неудобни от това да отидеш с тога до тоалетната. :) Не искам да споря с никого за професията му. Ще Ви предложа да спрете с тази тема защото по този начин още повече настроивате общественото мнение срещу Вас. И темата започна да се подчинява на Закона на г-жа Паркинсон: "Вълнение възникнала от напрежение се разширява до запълване на всички мисли, от къде се пренася върху всички хладнокръвно мислещи".
Между другото чисто технократски Закон няма го между папките с дебелите корици. :lol: :lol:

Поздрави и се усмихвайте повече.
инж. М. Вълчев

Да ме прощавате, драги инженере, но ако бяхте технократ, най-малкото щяхте да знаете какво значи тази дума. Честито Ви Рождество Христово и на Вас ! :P
listi
Потребител

Мнениеот portokal » 28 Дек 2009, 12:43

donchev написа:miriam, ти сама си си отговорила. Мълчали са, защото са треперели за 13 - 14 заплата, за рангове и атестации. Срамежливо са надничали зад превръзката на Темида и после пак са си прикривали очите. И дотам я докараха, че авторитета им падна до нивото на футболен съдия от "В" група, когото хората не само псуват, но и желаят физическа саморазправа.

Стига, бе, Дончев. Мисля, че откак остарехме, почнахме да разбираме, че не винаги смели бунтове са му майката. Ама то е по-лесно всичко да се обяснява с овчедушие и липса на бунтовен нрав (у другите, де). :oops:
Чакай, че от вълнение за малко да ти затрия мнението.
Какво предлагаш да се направи като начало в посока организирано въстание?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот mikewolf » 28 Дек 2009, 12:51

listi написа:Да ме прощавате, драги инженере, но ако бяхте технократ, най-малкото щяхте да знаете какво значи тази дума. Честито Ви Рождество Христово и на Вас ! :P

Това, че досега в България досега е нямало управление на технокрацията, не означава, че няма неини привърженици.
А думата във вашия пост няма нищо общо с това и значение.
mikewolf
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт