начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

цени за трасиране на недвижим имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: цени за трасиране на недвижим имот

Мнениеот magodeoz » 01 Мар 2010, 19:49

Явно попадате все на мързеливи надзорници - санкционирайте ги финансово.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Мар 2010, 20:06

magodeoz, ако последният Ви пост се отнася до мен, нека напомня,че отдавна съм вън от системата и нямам никаква оперативна власт над надзониците. А иначе т.н. "консултант" е както веднъж се изразих "млада похотлива тъща в леглото на младоженците". И наистина в цялостния процес по проектирането и строителството що търси консултанта? Постът ми ще стане цяла монография, но това което съм нваправил и правя в момента, за да изчезне консултаннта от небето на легилатурата е едно монументално дело, което в случай че се осъществи, ще ме направи репер в историята на устройството на територията. Не мога да преценя дали Вие съзнавате колко е вреден института на консултанта, но ако споделяте това гледище вече сте ми съюзник!
Консултанта е апотеос на безотговорността на Държавата, от една страна и мърлява камуфлажна операция за да изглежда наличност на гражданско обществмо -от друга!
Последна промяна julyanvonemona на 01 Мар 2010, 20:12, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот anserk » 01 Мар 2010, 20:09

petko_a написа:Много хубаво, само дето в цялата ми практика всички искат аз да съставя пустият му протокол, защото присъствали технически данни, които аз трябвало да въведа и все аргументи от този вид.

Ако наистина го правиш протокола - едно голямо АФЕРИМ :D
Трасировка ще извършиш след РС за оградата, та даже и да е от колове и мрежа :idea: Ако искаш не прави трасировъчен карнет, а всичките данни ги запиши в прот.обр.2 - твоя воля :wink: Но това са строителните книжа за оградата, заверени с подпис и печат на общината.
А ти с твоя подпис и печат си поеми твоя дял от отговорността, та като се изправят съседите с коловете на оградата, да има по кой да ги ......... :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 04 Мар 2010, 00:25

Надзорник за строеж на ограда от колове и мрежа?!?
Разбира се, че аз го правя протокола. Много често обаче за издаването на разрешение за строеж на ограда в общините си изискват трасировъчен карнет и конструктивно становище (евентуално архитектурен проект). А и собствениците искат да си видят имота преди да се занимават с разни администрации, за да избегнат неприятни изненади.
petko_a
Потребител

Мнениеот anserk » 04 Мар 2010, 00:48

Изобщо не иде реч за надзор на ограда :idea: Само това оставаше, работа дал господ :D
Но....., когато стане напечено и се стигне до оспорване и съд, след скицата на имота, следва ПРОТОКОЛА за строителна линия на оградата - едно от трите строителни книжа :idea:
Преди се правеше от техн.служби на общините, но отдавна това е в полето на геодезистите. Правилно отбеляза, че е "технически" протокол и там има (Х....., У.....) по .......координатна система :idea:
Кой да го състави - архитект, юрист, лекар.......? И затова има цена тази дейност :wink:
Да, прави се трасировъчен карнет, но той не покрива изискванията за протокол по смисъла на ЗУТ за строителни книжа. А разрешение се иска даже и за колове и мрежа да се даде колко да се забият, за да не може като се стигне до ... да ги извадят :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 04 Мар 2010, 09:01

А така, най-после да си дойдем на думата. :)
Всичко, което казваш си е така. Работата тръгна от там защо аджеба бих поискал пари за протокола. :)
petko_a
Потребител

Мнениеот anserk » 04 Мар 2010, 10:30

petko_a написа:защо аджеба бих поискал пари за протокола

Разбира се, искай толкова, колкото прецениш за този обем работа (вкл.документите) :D Пазар е :wink:
Само дето "клиента-инвеститор" припознава това като "колчета, лата, геодезист и едно листче......." и, че общината ще му издаде протокола :roll:

Спорна работа и успех ! Без вашата "лата" никъде не минаваме :D
anserk
Активен потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация