начало

Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му

Промяна на предназначение на земеделска земя във Варна

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна на предназначение на земеделска земя във Варна

Мнениеот bordo_77 » 27 Апр 2010, 23:17

Здравейте, имаме дружество чрез което сме закупили 30 декара земеделска земя във гр.Варна, кв.Галата с цел да инвестираме в строителство /къщи/. Интересува ме мога ли в момента да започна процедура по издаване на ПУП от Община Варна и да сменя предназначението му за жилищно строителство, при положение че няма влязъл в сила ОУП на Варна и има някаква заповед на кмета с която Общината не издава допуск до ПУП, дали някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем и го е решил.
P.S. Имам необходимите становища и съгласузане от съответните институции и дружества,/ РИОСВ,РИОКОЗ,НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ,ЕОН,ВИК /.

Благодаря ви предварително.
bordo_77
Младши потребител

Re: Промяна на предназначение на земеделска земя във Варна

Мнениеот sticky » 28 Апр 2010, 00:01

Най-малкото несериозно е да инвестирате в 30 декара земя на морето и да питате във форума за процедурата по промяна на предназначението :shock: Отидете на адвокат :idea:
sticky
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Апр 2010, 00:18

Публична тайна е че ОУП Варна буксува. Галата попада в предвижданията му. Процедурата е дадена в чл.133 ЗУТ. Там е принципа, но ако някой се опита дапречи неоснователно, тогава ти трябва екип от архитект и адвокат, ама архитекта да поназнайва кое що и от право. А адвоката да е огън по правото и да назнайва по нещо от "графиките". Ако не можете да сформирате такъв екип Господ Бог е екипът!
Последна промяна julyanvonemona на 28 Апр 2010, 00:20, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bordo_77 » 28 Апр 2010, 00:20

sticky написа:Най-малкото несериозно е да инвестирате в 30 декара земя на морето и да питате във форума за процедурата по промяна на предназначението :shock: Отидете на адвокат :idea:

Аз питам и продължавам да питам когото и където трябва. Ползвам също и услугите на наш адвокат.
А в този форум питам конкретно дали някой е преключил с такъв вид процедура и е решил такъв проблем, тъй като мисля че тук има достатъчно компетентни хора които могат да ми отговорят повече от "отидете на адвокат".
bordo_77
Младши потребител

Мнениеот anserk » 28 Апр 2010, 00:28

sticky написа:Отидете на адвокат

А нещо да сте чували за Архитект, за процедура за допускане на ПУП /заповед/, това че ОУП -а на Варна е в някаква процедура по ЗУТ и от това зависи ПУП-а,... :roll:
Те,още малко, адвокатите ще си слагат "адвокат-архитект" :roll:
anserk
Активен потребител

Мнениеот magodeoz » 28 Апр 2010, 01:11

Процедурата по чл.133 (7) е провеждана, макар и с голямо неудоволствие от страна на "компетентните органи", из други части на страната. Лошото е, че в закона пише "...може да се допуска...". Това повечето го разбират като "може и да не се допуска" - т. е. прави се преценка по целесъобразност в рамките на оперативната самостоятелност на местната администрация.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот anserk » 28 Апр 2010, 08:27

julyanvonemona написа:...Там е принципа, но ако някой се опита дапречи неоснователно, тогава ти трябва екип от архитект и адвокат, ама архитекта да поназнайва кое що и от право.

Та питам те аз, щото си архитект: тоя адвокат какво ще ти крепи :D - лаптопа ли с нормативната уредба по ЗУТ и ОУП-а на Варна и околностите ? Има архитекти (градоустройство), които са на ти с процедурите и параграфите :idea:
Ако му трябва консултация - ще си я направи с който му трябва :wink:
Това, което bordo_77 искат да направят се възлага на "водещ" архитект, а той какъвто ще екип да си прави и да си дава от парите :idea: Ако иска инвеститора накрая и "експертен" съвет да си направи :idea:
anserk
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Апр 2010, 10:18

Такава операция е много, много скъпо, а и рисковано мероприятие и аз нямам никакво желание да се намесвам в случая без да имам реални шансове за личен материален успех. Това е нещо заради което ще си поклатя феса както казва един друг форумец. За част от осъществяване на пробива в полза на клиента - ако приемем че питащия е такъв и в случай че задачата по изпълнението е възложена на мен ще ми трябва "огън" адвокат. Излишно е да питате повече - нищо няма да Ви кажа!
Забележка към anserk. С израза "процедура за допускане до ПУП" си служат столичните общинарски малоумници. В този форум (lex.bg) ние сме гости и следва да си служим с легалната терминология на ЗУТ. Там посочаната от теб процедура не съществува
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот anserk » 28 Апр 2010, 13:09

Говоря по принцип!
А относно забележката:
http://sofia-agk.com/index.php?option=c ... &Itemid=39
Не знам дали са малоумници - не съм им психоаналитик, нито адвокат, но от както го правят все пак има някаква полза.
В друга тема на форума имаше коментар за това допускане на ПУП по ЗУТ, но в светлината от прожекторите в съдебна зала.
Целта на операцията (каквато и да е) е да не се стига до там :wink:
anserk
Активен потребител

Мнениеот Melly » 28 Апр 2010, 15:02

Извинете ме че се намесвам, но доколкото схващам, питащият си "пита ушите".
bordo_77 написа:.... А в този форум питам конкретно дали някой е преключил с такъв вид процедура и е решил такъв проблем, тъй като мисля че тук има достатъчно компетентни хора които могат да ми отговорят повече от "отидете на адвокат".

Едно нещо е ясно - До този момент bordo_77 няма сформиран "огън" екип. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот bordo_77 » 28 Апр 2010, 15:26

Melly написа:Извинете ме че се намесвам, но доколкото схващам, питащият си "пита ушите".
bordo_77 написа:.... А в този форум питам конкретно дали някой е преключил с такъв вид процедура и е решил такъв проблем, тъй като мисля че тук има достатъчно компетентни хора които могат да ми отговорят повече от "отидете на адвокат".

Ами най добре не се намесвай и няма да ти се налага да се извиняваш. Дали имам или нямам екип "огън" едва ли те интересува.
Моля, нека не се намесват хора като "Melly", та да си чешат езиците тук.
bordo_77
Младши потребител

Мнениеот anserk » 28 Апр 2010, 15:28

bordo_77 написа:Здравейте, имаме дружество чрез което сме закупили 30 декара земеделска земя във гр.Варна, кв.Галата с цел да инвестираме в строителство /къщи/.
bordo_77 написа:има някаква заповед на кмета с която Общината не издава допуск до ПУП,...
bordo_77 написа:Имам необходимите становища и съгласузане интересно от съответните институции и дружества,/ РИОСВ,РИОКОЗ,НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ,ЕОН,ВИК /.
Какво ли е това дружество и кой /за опита се подразбира/ ще управлява инвестициите :roll:

PP. bordo_77, писали сме едновременно и затова ти прочетох постинга по-късно.
Директно: Нямаш работа тук във форума! В МЗемеделието ги сменяват като носни кърпички :wink: И като ще се изживявате като инвестиционно дружество в строителството, привлечете си хора за тази дейност и си седнете на задните части по 24 часа :idea:
anserk
Активен потребител

Мнениеот Melly » 28 Апр 2010, 16:25

bordo_77 написа:
Melly написа:Извинете ме че се намесвам, но доколкото схващам, питащият си "пита ушите".

Ами най добре не се намесвай и няма да ти се налага да се извиняваш. Дали имам или нямам екип "огън" едва ли те интересува.
Моля, нека не се намесват хора като "Melly", та да си чешат езиците тук.

Не си ме разбрал!
Нито знаеш КАКВО да попиташ, нито знаеш КАК да попиташ тук в този форум.
Колкото до мен, ще ти пошушна на уше - снемам ти анамнезата. :D
Не, че и другите съфорумци в тази тема не са те преценили също толкова добре. :idea:
anserk написа:Директно: Нямаш работа тук във форума! В МЗемеделието ги сменяват като носни кърпички :wink: И като ще се изживявате като инвестиционно дружество в строителството, привлечете си хора за тази дейност и си седнете на задните части по 24 часа :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот bordo_77 » 28 Апр 2010, 18:10

Абе хора, оставете дружеството ми и мен. Хайде да речем че земята е на бай Пешо комшията. Потитах най отчтиво и конкретно, някой от вас минал ли е скоро по този път. Ма то не беше, имаш ли нямаш ли екип, седни си на задника, бягай от форума и т.н. Защо хора които намат никакво мнение по този въпрос, само спамят ????????????????
bordo_77
Младши потребител

Мнениеот magodeoz » 28 Апр 2010, 18:36

По кой точно път? Ако пьтят (...и истината, и живота...) е процедурата по чл. 133 (7) от ЗУТ - да, минал е. И какво от това? И ако нямате заповед за допускане на ПУП (и, съответно - изработен такъв) - какво са съгласували "дружествата и институциите"? Пък ако имате - значи, имате и екип - те не знаят ли какво се сипва на магарето, за да тегли колата? Или в този форум ги проверявате?
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот anserk » 28 Апр 2010, 19:17

bordo_77 написа:Потитах най отчтиво и конкретно, някой от вас минал ли е скоро по този път.

УЧТИВО и КОНКРЕТНО:
Да, минавали сме няколко пъти по този път - ПУП с вадене от земеделския фонд на земя :idea:
Знаем и къде е министерството на земеделието в BG :idea:
Казаха ти члена и алинеята по ЗУТ.
Няма заповед на Кмета на Варна за забрана на ПУП.
Знаем и къде е Галата -Варна - " столицата на пирамидите" :wink:
Е... и .... какво искаш още да знаеш :roll:
anserk
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Апр 2010, 21:19

bordo_77, юнако! Вземи че си включи личните съобщения!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bordo_77 » 30 Апр 2010, 13:02

julyanvonemona написа:bordo_77, юнако! Вземи че си включи личните съобщения!

Sorry, вече ги включих.
bordo_77
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 30 Апр 2010, 20:35

bordo_77 - на кое място е по-точно, интересува ме цената с къща със сравнително мое желание за архитектура и разположение.
nikiboy
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Май 2010, 22:12

nikiboy, това вече е приказка. Най-малкото свидетелства за отправен поглед към икономическите разчети, а от там и за цената на услугата
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Следваща

Назад към Строителство и регулация