Уважаеми Госпожи и Господа, здравейте !
Търся юрист за съдебното разбирателство с ВиК във Варна.
По съществото:
Във ВиК на гр. Варна била подадена молба за съгласуване ВиК проекта със собствена пречиствателна станция, защото в тази месност няма канализация.
В молбата било посочено, че молим да бъде согласувано само подключване към водоснабдяване. Самият парцел се намира в месноста „Прибой”на гр. Варна и се отнася към зона „Б”по Закона за черноморското крайбрежие.
От Министерството на регионално развитие и благоустройство беше получено предварително разрешение за строителство по член 96, ал.5 по Закона за устройство на територията. Има съгласована скица за проектиране, в това число и с ВиК. Получено разрешение от Регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве гр. Варна, че тази инспекция няма възражения относно монтирането на пречиствателно съоръжение за биолгично пречистване на отпадъчни води. Има всички необходими документи и разрешителни за започване на строителството.
Но от ВиК получихме отрицателен отговор, за получаване на предварителен договор, което ще рече забрана на строителството на собствения ми парцел. Мотивацията, която получихме от главният инженер на ВиК, че в тази месност няма канализация. Аз подадох ново заявление във ВиК с молба да се направи канализация само за този инвестиционен проект и отново ми беше отказано: - «в С.О. Прибой няма изготвен и утвърден (влязъл в сила) регуляционен план. Поради тази причина на този етап не са изготвени и съответно утвърдени «ВиК» схеми за района и не възможно да се удовлетвори молбата Ви ».
Аз бих изкал да разбера, дали има право ВиК по тези причини да ми откаже в получаването на предварителен договор макар, че в моят проект заложена собствена пречиствателна станция?
Аз ще се радвам ако някой може да помогне.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Търся юрист за съдебното разбирателство с ВиК във Варна.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|