- Дата и час: 25 Ное 2024, 14:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Построяване на киносалон
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Построяване на киносалон
Здравейте!
Някой знае ли какви са стъпките за изграждане накинослаон изцяло или при преустройство на вече съществуваща сграда?
По мое скромно мнение трябва си разрешение за строеж, архитект, община и т.н.т., това относно сградата. А относно дейността- регистрация по закона за филмовата индустрия.
Благодаря предварително!
Някой знае ли какви са стъпките за изграждане накинослаон изцяло или при преустройство на вече съществуваща сграда?
По мое скромно мнение трябва си разрешение за строеж, архитект, община и т.н.т., това относно сградата. А относно дейността- регистрация по закона за филмовата индустрия.
Благодаря предварително!
- zzzzz
- Потребител
Re: Построяване на киносалон
Проектирайте, постройте и въведете в експлоатация киносалон, и тогава ще мислите за регистрация по този закон. Обърнете сериозно внимание на Наредба № Iз-1971 от 29.10.2009 г. за строително - технически правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар (ДВ. бр. 96 от 04.12.2009 г.)
- magodeoz
- Активен потребител
прегледай из руските сайтове ключови думи: проектирование, кинотеатр, кинозал
ще намериш множество готови проекти
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
Standbay написа:прегледай из руските сайтове ключови думи: проектирование, кинотеатр, кинозал
Standbay, има един стар виц за касапина и кучето. Та ако zzzzz иска да изпадне в положението на кучето, то нека си свали от нета един готов типов проект за киносалон и работата е оправена...
А ако zzzzz иска професионален съвет, проектирането на киносалон е сложна, доста сложна работа. Обърнете се към истински професионалисти- проектанти в тази материя, те между другото ще Ви оформят и документацията за разрешението на строеж.
- bgarch
- Потребител
Проектирането на киносалони е know-how, което никой не дава без пари - дори и руските сайтове. Освен това, готовите (типови) проекти са напълно неприложими у нас, дори и да ги има някъде в интернет-пространството.
- magodeoz
- Активен потребител
Построяването на кино Арена в Младост струваше мисля около 15 000 000 лв. Трудностите ви далеч няма да са законови - добре ли сте проучили изцяло финансовата страна на въпроса ? Няма ли да ви е по-лесно да пробвате да станете франчайз партньор на някоя действаща вече компания ?
- axlastro
- Потребител
...проектирането на киносалон е сложна, доста сложна работа...
Като се започне с архитектура, конструкции, електрозахранване - основно, резервно, аварийно, ВиК - по подразбиране, вентилации, отопление, кино и/или телевизионна апаратура и оборудване, акустика, озвучаване, обзавеждане ....
пожарна и аварийна безопастност...
Не съм имал предвид да си намери готов проект, а се ориентира в сложността на проектирането
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
bgarch, Ако се гледа от ъгъла на Чл. 148 (4) ЗУТ, а именно:
"Допуска се разрешение за строеж да се издаде въз основа на одобрен идеен проект при условията на чл. 142, ал. 2..." , колкото и странно да ти се вижда, може да се окаже, че киносалона е много проста работа, толкова проста, че дори предложението на Standbay , да се окаже значително по сложно.
"Допуска се разрешение за строеж да се издаде въз основа на одобрен идеен проект при условията на чл. 142, ал. 2..." , колкото и странно да ти се вижда, може да се окаже, че киносалона е много проста работа, толкова проста, че дори предложението на Standbay , да се окаже значително по сложно.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Не случайно по- горе казах:
В случая за zzzzz получаването на заветното разрешение за строеж ще бъде най- малкия му проблем. Както и ЗУТ ще е най- малкия му проблем. Това имам предвид.
Имал съм възможността да участвам в проектирането на сравнително малък киносалон, та казвам всичко това и "от камбанарията" на личния си опит. Дано zzzzz да ме послуша! Иначе ще му се наложи да гледа кино "на кино".
Обърнете се към истински професионалисти- проектанти в тази материя, те между другото ще Ви оформят и документацията за разрешението на строеж
В случая за zzzzz получаването на заветното разрешение за строеж ще бъде най- малкия му проблем. Както и ЗУТ ще е най- малкия му проблем. Това имам предвид.
Имал съм възможността да участвам в проектирането на сравнително малък киносалон, та казвам всичко това и "от камбанарията" на личния си опит. Дано zzzzz да ме послуша! Иначе ще му се наложи да гледа кино "на кино".
- bgarch
- Потребител
bgarch , всички колеги които постват тук са наясно, относно сложността на един съвременен киносалон ,не само като проект, но и като експлоатационни качества. Целта на предходният ми пост е да наведа разговора към факта, че възможността да се издаде най важния административен акт за сградата, въз основа на оскъдната от към сериозност идейна фаза, разрушава нагласата у всички (включително и у колегите) че проекта е нещо което съдържа важна информация и че после в хода на изпълнението неещата ще се доуточняват адхок. Когато към това се прибави и възмжността консултанта-надзорник да модифицира обекта по свой образ и подобие в общественото пространство изкристализирва идеята "проекта да мине пък после ще видим!" Че това е изначално вредно - не съществува спор и е вредно за всички не само за възложителя, излишно е да пояснявам защо.
-
julyanvonemona написа:...че възможността да се издаде най важния административен акт за сградата, въз основа на оскъдната от към сериозност идейна фаза, разрушава нагласата у всички (включително и у колегите) че проекта е нещо което съдържа важна информация и че после в хода на изпълнението неещата ще се доуточняват адхок....
Аз пък от своя страна искам да наведа разговора към факта, че разрешението за строеж, колкото и важен едминистративен акт да е, все пак си остава само един административен акт. Нагласата на всички, особено на бизнеса, следва да се настрои към това, че Проекта се прави не за Общината, не и за главния архитект (колкото и главен да ни се струва той), а за да служи на възложителя да управлява строителството си, така че той да построи бързо, качествено и на нормална цена обекта си. В това е смисъла на Проекта. А нека на администратора да представим такава част от Проекта, каквато му е необходима на него като администратор. И колкото по- голяма част от Проекта се прави за възложителя, а не за главния архитект, толкова по добре за всички нас.
- bgarch
- Потребител
bgarch! Не си ме разбрал правилно! Държавата, след като е стабилизирала главният архитект, като стожер на развитието в подопечната му територия, би трябвало и да стабилизира и проекта като сериозен документ с гаранция за възложителя поне от към техническата му прецизност и възможности за управление на строителния процес. Иначе самото одобрявяне разглеждано като разрешителен режим е абсолютно безсмислено от публично правен смисъл. Обезсмислянето прозърта от факта че се одобрява флексабилната идейна фаза и след като това е така по добре е въобще да няма одобряваща и разрешаващ режим. "Ако ще е гарга да е рошава!" Иначе няма смисъл!
-
Дали? Кое, и защо няма смисъл?
- magodeoz
- Активен потребител
magodeoz! Чудя се дали въобще да се впускам в излагане на вижданията си относно безсмисленността :
А) От това РС да се издава, при оскъдната информация, която дава една идейна фаза и;
Б) От съществуването на одобяваща за инвестиционните проекти инстанция!
А) От това РС да се издава, при оскъдната информация, която дава една идейна фаза и;
Б) От съществуването на одобяваща за инвестиционните проекти инстанция!
-
Според мен, а и в контекста на казаното от bgarch, разрешение за строеж би могло да се издава и въобще без проект, поне за преобладаващите прости по функция, масови строежи, с ниска степен на обществена значимост.
- magodeoz
- Активен потребител
...ниска степен на обществена значимост.
"... Войната във Виетнам е осъдена от цялото прогресивно човечество и всички честни хора по света..."
magodeoz! Направи разлика между част от твоя пост и цитат от в-к "Отечествен фронт" от преди около 40 години!
-
Добре сте подбрал цитатите. Помежду им няма и една обща дума. Дали ще успея да направя разлика?
- magodeoz
- Активен потребител
magodeoz! Разбира се, че няма разлика! Двата израза са тъждествени, относно опита им да се придаде плътност на фикции!
-
"Плътна фикция" - как звучи само! Това да не е от света на Мечо Пух?
- magodeoz
- Активен потребител
"Плътната фикция" може да придобие съвсем осезаеми измерения особено ако се базира на Гьобелсовата постановка, че "една лъжа повторена 100 пъти става истина"!
-
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Строителство и регулация
|
|