Питането ми е следното. Получих препис от общината на осн. чл. 223 от ЗУТ да предоставя следните документи за къщата ми:
1. Акт за собсвеност (имам)
2. Разрешение за строеж (имам)
3. Заверена скица (имам)
4. Удостоверение за въвеждане в експлоатация (нямам)
Въпросът е, подлежи ли къща построена и завършена през 1995г на такова удостоверение, след като е декларирана като имот през 95-та и от тогава й се плащат данъците за нея. Освен това, длъжен ли съм да я отбележа в кадастъра след като толкова години никой не ми го е искал? Какво ме грози, ако не извадя това УВЕ и бихте ли ми дали координати на адвокат, който е запознат с материята по ЗУТ за една консултация свързано с това
Предварително благодаря
- Дата и час: 25 Ное 2024, 13:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Удостоверение за въвеждане в експлоатация на стара сграда
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Удостоверение за въвеждане в експлоатация на стара сграда
.
Последна промяна probcho на 04 Яну 2011, 20:47, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
След като през 95-та не са издавани такива удостоверения, тогава защо ми го искат в общината? Констативен акт по чл. 178 нямам, само един препис, на който аз се отзовах в общината и занесох всичко, което имам като документи. До колкото успях да разбера от сегашния ЗУТ, аз имам право да си извадя АКТ 16 според тогавашните закони, а не според сегашните. Въпросът е през 95-та това било ли е задължително според ЗТСУ?
- jankost
- Нов потребител
Всички строежи, завършени след 09.04.1993 г., следва да бъдат въведени в експлоатация по предвидения в закона ред (Наредба № 6 - в различните и редакции, до 2003 г., и Наредба № 2 - след това). Ако успеете да докажете, че строежът Ви е завършен преди тази дата - ще Ви се разминат явленията от Апокалипсиса, описани по-горе от probcho.
- magodeoz
- Активен потребител
Ясно, картинката явно не е розова, както и очаквах
Следва новото ми питане. Какъв е реда, за да се снабдя с това УВЕ и бихте ли ми препоръчали фирма, която би могла да ми свърши работа. Предполагам, че трябва да е лицензирана надзорна фирма, която да се заеме със случая. Ако ви притеснява от реклама, може и на лично
Следва новото ми питане. Какъв е реда, за да се снабдя с това УВЕ и бихте ли ми препоръчали фирма, която би могла да ми свърши работа. Предполагам, че трябва да е лицензирана надзорна фирма, която да се заеме със случая. Ако ви притеснява от реклама, може и на лично
- jankost
- Нов потребител
По принцип, за да "може на лично", трябва да си активирате "личното" от потребителския панел.
- magodeoz
- Активен потребител
Много се извинявам. Не знаех, че по подразбиране е изключено. Сега трябва да е включено
- jankost
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|