начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

СВОИ ХОРА В СИСТЕМАТА

Дискусии на тема съдебната власт в България

Re: СВОИ ХОРА В СИСТЕМАТА

Мнениеот Читател » 15 Дек 2003, 18:15

Той не казва, че работи по-добре от вас, а че знае по-добре от Вас къде и как работи. Вие бързате да се обидите.
Читател

Мнениеот mishony1 » 15 Дек 2003, 18:22

Не съм се обидил, но да се научи по добре да формулира изриченията си, но предполагам сте на моето мнение, че в адвокатската гилдия са едни от най-добрите юристи
mishony1

Мнениеот karo » 16 Дек 2003, 00:04

Ето това е парадокса - " Има и такива!" Да , има и такива като Вас, но сам признавате, че ВИе сте в малцинсто! Упреците не са отправени към Вас лично, а към безпросветната паплач в магистратурата!!! И ако Вие искате да се промени нещо, най-активно трябва да устоявате принципна позиция и да търсите съмишленици в тази не лека борба! Успех!!!
karo
Потребител

Мнениеот Гери » 16 Дек 2003, 02:00

Съгласна съм с Вас, мой много близък приятел също е в системата и също се блъска по начина по което вие се справяте, изключително съвестен и отговорен, гордея се че познавам човек като него!

Имам и друго близко приятелче което стана съдия, смея да твърдя само и единствено защото беше много усърден, перфектен в работата си, освен че е и изключително умен и с невероятно добра подготовка, така че го харесаха и е млада надежда за правосъдната система :) спред мен!
Гери

Мнениеот 3 съвета » 16 Дек 2003, 04:32

1.Застреляй го. Ако не го направиш, друг ще го направи но не е толкоз сигурно.
2.Гледай филма "Адвокат на дявола" с Дъстин Хофман, там си спомням беше разгледана същата ситуация, но не си спомням предлагаха ли решение.Едва ли, май решението е да се пазим и от самите нас да не стигаме в тази ситуация.
3.За какво ти е такъв боклук за приятел, мъже много ако ти трябва мъж просто физически, аз съм доброволец, сигурен съм че и други ще има в групата.
3 съвета

Мнениеот просто някой » 16 Дек 2003, 09:44

И това последното какво общо има с първоначалната тема?Колкото и да не Ви се вярва, в "системата", както го наричате има хора, които са започнали нормално, като мен. Не знам къде и как сте опитвали, но самия факт, че сте опитвали да работите в "системата" говори, че амбицията Ви след завършване на образованието е била да работите, като нещо друго, но се е наложило да станете адвокат. Нали? И сега сте обиден и не искате да повярвате, че в съдебната система има нормални хора, добри юристи и некорумпирани.Това, че нямам свое собствено жилище не означава, че съм слабоумен, а че съпругата ми не работи може само да Ви говори, че не злоупотребявам със служебното си положение.И не бързайте да съкращавате хора, които не познавате.Или просто се надявате да изгонят някой като мен, за да намерите свой човек и най-после да се сбъдне студентската Ви мечта и да влезете в "системата"?
Просто отговарям на първоначално зададената тема.Това е. Твърдя, че съм започнал без връзки, съвсем нормално и познава още такива, като мен.Има ги. Който не вярва си е негова работа.
просто някой

Мнениеот mishony1 » 16 Дек 2003, 10:39

Многоуважаеми г-н магистрат. Никъде не съм споменал, че се съмнявам във вашите професионални умения.Дай боже да са натакова ниво за каквото твърдите, За съжаление обаче такива като Вас са силно ограничено малцинство. От лични впечатления придобите в моя град мога да Ви кажа, че 100% от новоназначените магистрати тук имат богато политическо минало или притежават завидни физически данни и изключително беден професионален опит....
В тоя смисъл искам да спомена и практиката в големия наш брат САЩ, където за съдии се избират хора със сериозни професионални умения и опит, както и с добро положение в обществото..Предполагам, че ще се съгласите, че това е едно удачно решение на въпроса..Още повече, че същите тези съдии се избират на специално избрани за целта 12-членни комисиии, които оценят номинирания кандидат не толкова по по неговата теоритична подготовка, а с оглед неговия професионален и житейски опит
mishony1

Мнениеот невинен » 17 Дек 2003, 03:13

Доколкото разбирам лошата система е засмукала доброто момче. Ах тази система, няма ли кой да я оправи да не засмуква невини. Лощи хора не щат да я оправят. А не разбрах момчето още ли е добро или вече е лошо като е попаднало там. Защото ако е още добро може да отреже там на ламята главата.
невинен

Мнениеот просто някой » 17 Дек 2003, 10:27

А Вие откъде знаете, че преди да започна работа в съдебната система не съм имал професионален и житейски опит?Аз никъде не съм споменавал, че това е първата ми работа. Настоящата тема не касае критериите по които са назначени новите магистрати в града където живеете, а дали има и такива, които работят без протекциите на някого.Аз твърдя, че има и такива.Все пак редно е да отбележите, че се въведоха национални конкурси, което е крачка напред. Субективизма при назначаване все повече намалява. Нямам представа как са протекли конкурсите, но смятам, че те са шанс в "системата" да влязат още хора без нечии протекции. Възможността за ходатайства все пак доста се ограничава по този начин в сравнение с досегашната система за първоначално назначаване. Не бъдете толкова черноглед и ако желаете да работите в съдебната система просто бъдете по- упорит и опитвайте. Желателно е без връзки, за да не сте по-късно безкрайно задължен на някой за назначението си и да му дължите услуга, която да наложи компромиси с професионалната ви съвест и етика.
просто някой

Мнениеот mishony1 » 17 Дек 2003, 13:48

Никъде не съм споменавал, че преди да започните работа като магистрат сте нямали професионален и друг опит и твърде е вроятно е да сте го имали...Но цялата работа ми припомня фразата "Гузен негонен бяга", а между другото с тези центарлизирани конкурси така се оплеска работата, че няма думи. Напълно е възможно например човек от Варна да стане магистрат в Благоевград, примерно..И как мислите ще си върши работата, като не знае дори къде се намира съдебната палата в съотетния град, нито да познава и един от колегите си.... Между другото Вие с конкурс ли влязохте в съдебната система?
mishony1

Мнениеот МЕРИ » 17 Дек 2003, 15:46

МОЙТО.МОМИЧЕ,ЗНАЧИ.КАТО.ТЕ.ВОДЕШЕ.ПО.ЗАВЕДЕНИЯТА.С.ЛУКСОЗНИТЕ.СИ.КОЛИ.НЕ.СЕ.ЧУВСТВАШЕ.УМЪРСЕНА,А?АМИ.КАТО.Е.ТОЛКОВА.МРЪСНО.В.СИСТЕМАТА.КАДЕ.СИ.ТРЪГНАЛА?ХЕМ.СИСТЕМАТА.МРЪСНА.ХЕМ.АДВОКААТУРАТА.КРИВА.АМА.Я.СИ.ИДИ.ПРИ.МОМЧЕТО.ДЕТО.ТИ.ИЗНЕВЕРВА.ПО.ЦЯЛ.ДЕН.ЩЕ.СИ.ЧИСТИШ.КЪЩАТА.И.ЩЕ.ГО.ЧАКАШ.ВЯЯРНО.ЩЕ.ТИ.ИЗНЕВЕРЯВА.АМА.ПОНЕ.ЩЕ.ТИ.Е.ЧИСТО.ЩОТО.В.ЖИВОТА.Е.ТАКА.НЕ.МОЖЕ.ХЕМ.ВЪЛКА.СИТ.ХЕМ.АГНЕТО.ЦЯЛО.ТА.СТОЙ.СИ.ВКЪЩИ.ПИЙВОЙ.СИ.ВОДИЦА.ДАА.ТИ.Е.БИСТРА.ГЛАВИЦАТА
МЕРИ

Мнениеот az » 18 Дек 2003, 00:51

Blagodarna sam Vi!Za nadejdata.
Prostete,no poslednoto,koeto sam iskala,e da obidia 4ovek,koito 4estno e zael miastoto si.Bix se radvala da ima pove4e kato Vas!
az
Младши потребител

Мнениеот просто някой » 18 Дек 2003, 13:14

Вижте, опитвам се да бъда вежлив с Вас, но наистина тона ви е обиден. Гузен негонен бяга, в какъв смисъл? Пак Ви казвам, Ваше право е да се съмнявате, аз няма защо да заблуждавам когото и да е. Не съм постъпил с конкурс, просто по времето, когато започнах работа такива нямаше. Подадох документите си, като всички останали. Бях предпочетен заради наличието на професионален опит. Това е. Повече не възнамерявам да Ви отговарям, а Вие поне за малко се разделете с псевдо адвокатският си манталитет, който Ви кара да оспорвате всичко, което Ви се поднася и не е изгодно на Вашата теза. Това не издава висок професионализъм, за какъвто очевидно претендирате.
просто някой

Мнениеот Dark Knight » 18 Дек 2003, 14:47

Az sam chuval ot poznati na kolegi ot sistemata, che edin drug kolega bez
preporaka stanal magistrat v Tutrakan.
Dark Knight

Мнениеот Light Knight » 18 Дек 2003, 16:18

6to ne se gramne6 be debil ?
Light Knight

Мнениеот az » 19 Дек 2003, 03:40

Advokaturata- ne sam imala iasna predstava za sistemata,s koiato ia sapostaviax!Pogre6no si me razbrala.
S risk i az nepravilno da te razbera:TI NE SI STOI6 V KA6TI I NE 4AKA6 IZNEVERIAVA6T MUJ,TAKMO 3A6TOTO "NA VSIAKAKVA CENA"(moje i nikakva...sybektivno e,nali razbira6)SI SE PRODALA ZA KAYZATA.
az
Младши потребител

Мнениеот Az-1 » 19 Дек 2003, 17:49

Абе, хора! Не Ви ли се е случвало да бъдете унижавани!
Да искат да Ви "помогнат" от страна на Председателя на съда срещу ЧУКАНЕ????
И да не можете да го проклетисате,защото там е хлябът? И да го избягвате в коридорите на съда, за да не ви замъкне в кабинета си? Не че не уведомих г-жа Нели Куцкова!!!!!!! И какво от това? Това,за което говорите ,колежке -за мен е
разбираемо. Несменяеми, непогрешими, безстрашни. Това са магистратите- да са ни живи и здрави. Кой от вас е бил удовлетворен след подаване на жалба против действията на магистрат?
Az-1

Мнениеот Aa » 19 Дек 2003, 18:00

Колега, иронията Ви ме кара да питам- знаете ли какво наказание търпи злоупотребил със служебно положение / извън описаното от колежката/? Знаете ли колко пъти една млада адвокаткаби могла да бъде принуждавана да върши неща, уронващи личното й достойнство?? Знаете ли, че най-малко 10 пъти, съм "пресмятала" през какви процедури ще мина, без естествено да имам шанс да успея да докажа какво се е искало от мен/ все пак съдиите са хора, имат си мераците, но и знаят как и от какво да се пазят/?
Aa

Мнениеот karo » 20 Дек 2003, 12:51

Аз не съм! А и ние адвокатите сме една аморфна маса, поради което ни „бият по главите” поотделно и на смени!:))))))) Но какво искате от адвокати, които твърдят, че имало злоупотреби със служебно положение и неизпълнение на служебни задължения от страна на магистрати, но ... какво да правим... те били НЕСМЕНЯЕМИ! Така е то! Какви са тези адвокати, които не могат собственото мнение и възгледи да защитават, тръгнали на хората правата и интересите да защитават!?!?
karo
Потребител

Мнениеот az » 21 Дек 2003, 01:34

Явно не са несериозни и безпочвени "емоционалните ми притеснения".Поне ще бъда "eмоционално подготвена",Кураж!Пред жалките ...,които не могат да бъдат с жена по друг начин освен посредством властта и парите си!
az
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт