Здравейте! Майка съм на две деца. След развода съдът ми предостави родителските права. Бащата не дава съгласието си да извеждам децата ни зад граница. Заведох дело. На последното му заседание, ноември 2011, съдът се произнесе, че в дву-месечен срок ще излезе решението. Минаха вече 8 месеца, но все още няма решение. Адвокатката ми каза, че може да пусна молба за ускоряване решението на съда, но това няма да бъде в мой интерес, защото решението на съда може да бъде с негативен знак за мен. Какво да правя! Чувствам се много объркана! Няма ли, в случая, нарушение на конституционните и европейки права на децата ми, съгласно ГПК
Благодаря ви предварително за отговорите!
- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мудност на съдийското решение
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Мудност на съдийското решение
perunika написа:съдът се произнесе, че в дву-месечен срок ще излезе решението.
ГПК не познава такъв срок, но сигурно сте от столицата- там работят с други норми( неписани).
perunika написа:Минаха вече 8 месеца, но все още няма решение.
Вече дори не е смешно...защото целта, която сте преследвала с това решение е ... пропиляна- и този летен сезон няма да можете да изведете децата извън страната.
perunika написа:Адвокатката ми каза, че може да пусна молба за ускоряване решението на съда, но това няма да бъде в мой интерес, защото решението на съда може да бъде с негативен знак за мен
Вярно е и не съвсем. Колкото пъти съм пускала молби по 255 отпосле ми идват проблемите ( те не са съществени, а последиците са сведени до игра на нерви- като да имате 4 ИЛ по едно СР , но се преживява).
Ако не сте си доказала релевантните факти- дали подсещате съда или не няма никакво значение за крайният акт. А дори да е негативен, според мен- няма пречка пак да си заведете същото дело, но пък ще имате моралното усещане, че сте била права, когато сте напомнила някому да си свърши работата. В разумен срок, че това словосъчетание напоследък е доста коментирано.
Какво да правите? е въпрос на ваше решение, не само на адвоката. Аз не бих му мислила много, защото за да подсетите съда не всякога е задължително да пускате молба по 255 ГПК- има и други молби, има и други искания... все ще го изкарат от прашясалата лавица.
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря ти сърдечно за ценните съвети и споделеното от личен опит! Много съм ти задължена за добротата и съпричастността! Желая ти всичко най-добро!
- perunika
- Нов потребител
Подсетете го! Преди време при едно такова подсещане от моя страна, се оказа ,че съдът е изгубил делото и като настана едно ми ти търсене ...
- sunrise
- Активен потребител
Някой от потребителите не могат да бъдат добавени, защото са изключили личните си съобщения.
- Гост.
- Старши потребител
Здравейте! Как по-точно да накараме съда да ускори издаването на решение по дело за заместващо съгласие? Последното заседание беше ноември 2011 и досега няма резултат. Има ли достъп до съдията от състава? В деловодството заявяват, че делото е при съдията или той е в отпуск/ болничен и общо взето е едно протакане до безкрайност.Според моята адвокатка,ако подадем молба за по-бързо решение, това само ще го забави, защото по-горна институция трябва да нареди на СРС състава да поработи.Вашето мнение какво е? Благодаря и успешен ден!
- perunika
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|