начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Проблеми с Близу

Проблеми с Близу

Мнениеот daniela_00090 » 06 Фев 2013, 16:55

През 2010 година живях на квартира в гр.Варна,сключих договор с Близу ,за да ползвам техни услуги-интернет и кабелна.След като напуснах квартирата,не прекратих договора и след 1 година ми се наложи да платя сумата от 425лв,която те изискаха от мен.Имам издаден документ,че съм внесла тези пари и документ (с печата на Близу) за прекратен договор. Година по-късно получавам обаждане от ЕС МАТРИКС - агенция за събиране на вземания ,според която дължа сумата от 470лв. Разбира се първото ,което направих беше да подам жалба в КЗП,след което говорих с оператор на Близу ,те приеха възражението ми като жалба и дори успях да получа входящ номер.
Не съм уведомена по абсолютно никакъв начин за прехвърляне на задължението ми към въпросната агенция ,но имам спомен ,че това фигурира като клауза в договора им. Как трябва да процедирам от тук нататък ? На първо място не е ли изтекла давността на задължението според чл.110-111 на ЗЗД и не е ли това чисто изнудване както от морална така и от юридическа гледна точка ??
daniela_00090
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство