начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Майчински на студентка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Майчински на студентка

Мнениеот radinaaa » 11 Апр 2013, 14:17

Здравейте! Живот и здраве се очаква да родя ноември месец тази година, когато ще бъда студентка четвърти курс, редовно обучение, не работя и не съм работила последните 2 години, но като цяло от минали години имам общо 1 година стаж, за която знам, че е изискване за получаване на майчински. Въпросът ми е ако към момента на раждането не работя и съответно нямам социални осигуровки, за какъв период ще получавам майчински и в какъв размер (т.е. дали ще се изчисли на база осигурителния ми доход за едната година стаж, която имам по принцип, или ще е са минималните 240 лв.)? А ако към момента на раждането се водя на работа и имам социални осигуровки за последните 3-4 месеца, техният размер ще се отрази ли на получаваните след това майчински като сума и като период на вземане (12/24 месеца)? Благодаря предварително!
radinaaa
Нов потребител

Re: Майчински на студентка

Мнениеот commodoro » 14 Апр 2013, 18:33

Абе и аз съм студент и се чудя защо не дават и бащински, каква е тая дискриминация? За майките сума ти аванта, за бащите - нищо.
commodoro
Потребител

Re: Майчински на студентка

Мнениеот dobromirkd » 15 Апр 2013, 11:51

Има отпуск и за бащата
dobromirkd
Потребител

Назад към Взаимопомощ