начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Промяна на УПФ като условие за теглене на кредит?!

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна на УПФ като условие за теглене на кредит?!

Мнениеот anto_atanasova » 22 Юни 2013, 20:21

Здравейте, налага ми се теглене на потребителски кредит и в една от банките през, които минах за консултация ми съобщиха, че за да се възползвам от определен техен продукт, с наистина добри характеристики, трябва да сменя УПФ в който се осигурявам с друг посочен от тях като задължително условие. Някой би ли могъл да ме посъветва дали имат право по този начин да ме склонят да сменя УПФ, не е ли право на личен избор къде да се осигурявам?
anto_atanasova
Нов потребител

Re: Промяна на УПФ като условие за теглене на кредит?!

Мнениеот neutralen » 23 Юни 2013, 08:02

:roll: Имате право на личен избор както къде да се осигурявате, така и от коя банка да изтеглите потребителския кредит. Според мен поставеното от банката условие е некоректно и ако бях аз няма да се съглася с тях и бих потърсил услугите на друга банка, която не поставя такива ултимативни условия. Но общо взето бъдете нащрек с банките, четете внимателно техните договори и се консултирайте с юристи, преди да подпишете. Теглейки кредит, поемате големи рискове. 8)
neutralen
Активен потребител

Re: Промяна на УПФ като условие за теглене на кредит?!

Мнениеот vaskovasko » 26 Юни 2013, 14:17

Ако искате да се възползвате от конкретния продукт, ще трябва да им се вържете. Иначе ще си теглите кредита с по-високата лихва.
vaskovasko
Потребител

Назад към Осигурително право