- Дата и час: 25 Фев 2025, 20:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
договор за наем със задна дата
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
договор за наем със задна дата
Възможно ли е да се сключи договор за наем на земеделска земя, сключен на 01.12., а да действа от 01.10. същата година?
- kukuvica
- Нов потребител
Re: договор за наем със задна дата
Ако е договор за аренда (сиреч "наем на земеделска земя") не може, защото се сключва в писмена форма с нот. заверка на подписите, че отгоре на това се и вписва на две-три места.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Хм, поправете ме ако греша, но има разлика между аренда и наем на земеделска земя и не виждам пречка да се придаде обратно действие на договора.... (поне на договора за наем със сигурност)
- latinka
- Младши потребител
Казусът е следният: договор за наем, счлючен на 15 ноември, като е указано че влиза в сила от началото на стопанската година, т.е. от първи октомври и е за срок от 8 стопански години. Въпроса ми е откога се счита че действа договора- от текущата ст.година или от следващата
- kukuvica
- Нов потребител
latinka написа:Хм, поправете ме ако греша, но има разлика между аренда и наем на земеделска земя и не виждам пречка да се придаде обратно действие на договора.... (поне на договора за наем със сигурност)
Почти се съгласих , но! личното ми мнение е, че трябва изрично страните да са уговорили такова обратно действие.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Няма изрична уговорка в договора. Единствено относно срока е договорено че е за 8 ст.години и както е стопанска година по смисъла на закона
- kukuvica
- Нов потребител
bird of prise, благодаря за допълнението. Абсолютно съм съгласна, не помислих, че е нужно да го уточнявам.
Kukuvica - договорът не беше ли сключен на 01.12? За да не се чуди и друг по този последно поставен от Вас въпрос, най-добре го уточнете с другата страна по договора изрично и писмено (освен ако не сме в хипотезата на учебен казус).
Kukuvica - договорът не беше ли сключен на 01.12? За да не се чуди и друг по този последно поставен от Вас въпрос, най-добре го уточнете с другата страна по договора изрично и писмено (освен ако не сме в хипотезата на учебен казус).
- latinka
- Младши потребител
Благодаря Ви за отговорите! Все пак да ,уточня - в първоначалния си пост съм объркала датата на сключване, а тя е 15.11.
- kukuvica
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|