начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Съдебен иск срещу чуждестранна компания

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съдебен иск срещу чуждестранна компания

Мнениеот basicelement » 20 Авг 2013, 20:16

Здравейте,

Имам нужда от съвет относно вариантите да заведа съдебен иск срещу чуждестранна компания със седалище в ЕС.

Причината е онлайн игра (Facebook), с доста голяма награда, базирана на класиране по точки, акумулирани от няколко кръга. Победителят във всеки кръг печели награда, а първият в генералното класиране след всички кръгове, печели голямата награда.
Тъй като остава много малко до края, а аз имам солидна преднина, имаше съвсем реална възможност именно аз да спечеля и голямата награда.
Днес обаче получих съобщение от правния отдел на компанията, в което се казва, че резултатите ми са прекалено добри и били подозрителни. Само за информация ще отбележа, че в отделните кръгове е имало и много по-добри резултати от моите, но очевидно са се огледали в мен.
Без да имат каквито и да било доказателства, те ме дисквалифицират от участие за голямата награда, като даже отказват да ми изпратят вече спечелената награда за един от кръгове.

Въпросът ми е: Към кого мога да се обърна за правна помощ в случая и имам ли изобщо възможност да заведа дело срещу въпросната чужда компания, която няма представителство в България?

Предварително благодаря за помощта!

Виктор
basicelement
Нов потребител

Re: Съдебен иск срещу чуждестранна компания

Мнениеот TheOldMan » 21 Авг 2013, 14:21

Ами вижте в "условията за участие" на играта към кого можете да отнесете спорове. А ако няма такива "общи условия" ... явно сте попаднал на измамници. Доказването "кой крив, кой прав" в един международен съдебен спор ще ви вкара в разходи многократно надвишаващи сумата на наградата (е, освен ако не дават чисто нов луксозен автомобил :) ).
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ