начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Закон за човешките права

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закон за човешките права

Мнениеот res5ect » 02 Сеп 2013, 14:35

Здравейте, къде мога да се информирам за конкретни точки и алинеи от закона за човешките права?!

2рият ми въпрос е когато тези човешки права бъдат нарушени, 2 или 3 законови точки - какви са последиците за нарушителите?! става въпрос за системно нарушаване на тези права?!
res5ect
Нов потребител

Re: Закон за човешките права

Мнениеот n6391 » 02 Сеп 2013, 14:56

Основният закон, регламентиращ правата на гражданите в РБългария е КОНСТИТУЦИЯТА. Другите закони ги конкретизират. Та, в този ред на мисли няма един-единствен закон, където да се изброени правата. Така че на неконкретния ви въпрос - неконкретен, но насочващ отговор. :D
n6391
Потребител

Мнениеот nmitova » 02 Сеп 2013, 14:57

Здравейте,

в България няма такъв закон за човешките права. Основните права се защитават от Конституцията и от Европейската конвенция за защита на човешките права, която е ратифицирана в България.
nmitova
Потребител

Мнениеот neutralen » 02 Сеп 2013, 15:02

:roll: Ако споделите кой с какви действия е засегнал ваши интереси, ще се опитаме да дефинираме дали е налице нарушение на човешките ви права и какво човешко право конкретно е нарушено /евентуално/. :idea:
neutralen
Активен потребител

Мнениеот res5ect » 02 Сеп 2013, 15:27

Хм.... навярно сте запознати със случаят ми, защото на мен ми четат мислите. дали по случайност или не... не знам но е ужасно.

Какви права нарушава това:

1) докато стоиш вкъщи и гледаш телевизия, хората които минават отдолу, или тези които са се събрали коментират къде си погледнал и какво си си помислил докато си гледал телевизия, което ти дава неприятно психическо чувство.

2) докато си на работа, клиентите и служителите коментират пред теб ( забавлявайки се ) какво си чатиш по скайп, без те да гледат в мониторът ти.

3) докато си на море, да чуваш всички останали почиващи как коментират - какво си правил вечерта в дискотеката, или какво правиш във момента, или какво гледаш във момента, или какво си мислиш във момента, или какво говориш във момента със приятелката си/ или някой френд

4) множество от хората които дори не познаваш ти се карат, за дадени случаи в които аз съм си комуникирал по скайп, телефон или имейл със човек който е на 8000 км от тук

5) Накърняват достойнството ти като ти натякват, че съм гей, педофил, ненормалник, ............. и много различни термини - от хиляди хора в ежедневието ми.

6) стоейки в кафе / ресторант всички от клиентите на това кафе или ресторант обсъждат движенията ти, къде си погледнал, какво си казал и т.н. продължавайки разговорът си със техни си клевети - като " може би иска еди какво си, може би е еди какъв си " защото са чули дума която им е харесала в това което съм говорил

Това е една мнооого малка част от живота ми... подобни неща влизат ли в защитата ми като човек? и какви би могли да са последиците ако се стигне до съд - чисто информативно питам?

Чл. 29.
(1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.
(2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.

Чл. 34.
(1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.
(2) Изключения от това правило се допускат само с разрешение на съдебната власт, когато това се налага за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления.
Последна промяна res5ect на 02 Сеп 2013, 15:36, променена общо 2 пъти
res5ect
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 02 Сеп 2013, 15:33

res5ect написа:Хм.... навярно сте запознати със случаят ми, защото на мен ми четат мислите. дали по случайност или не... не знам но е ужасно.

Сериозно ли питате или темата е за затваряне?

Въпросите, които сте изложил по-долу няма как да получат адекватен отговор. Ако имате чувството, че някой непрекъснато ви следи и подслушва, значи сте клиничен случай за психиатър, а не за юридически форум.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот res5ect » 02 Сеп 2013, 15:35

темата е 100% сериозна!
res5ect
Нов потребител

Мнениеот borovinka » 02 Сеп 2013, 15:44

Тогава трябва да посочите конкретни действия, с които считате, че човешките ви права са били нарушени. Горепосочените неща са несвързани и нищо не се разбира от тях. :roll:
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот res5ect » 02 Сеп 2013, 16:11

Психически тормоз, физически тормоз на психическа основа - чрез експериментиране на случки с цел, хората които експериментират - да разберат каква ще ми е реакцията, подигравки спрямо дадени случки в които хората които се подиграват не са участвали в тези случки, унижение за неща които не съм правил или не съм показвал: като гей, педо фил, ненор малник, болен, и др.

това е като основа... за сега само това мога да конкретизирам.

Този цялостен тормоз се случва от познати и непознати където и да съм. Мол, Кино, Работа, почивка в гърция, почивка в Варна, екскурзия до Русе и др.
res5ect
Нов потребител

Мнениеот Standbay » 02 Сеп 2013, 16:16

за човешките права и свободи
Международно правни актове в тази област - тия от тях които са приети от Бг имат по голяма сила пред вътрешното законодателство ако то ти им противоречи.
Standbay
Потребител

Назад към Взаимопомощ