начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Наказателно постановление - влизане в сила

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наказателно постановление - влизане в сила

Мнениеот markarmi » 15 Сеп 2013, 20:15

Преди 10 дена (04.09.13) ми се обадиха по телефона от НАП, че имам да плащам акт от 70 лв от дата 16.11.10г. Определиха ми някакъв срок от две седмици за плащане. Вероятно става дума за една разправия с нагло държащи се контрольори в градския транспорт. Доколкото си спомням тогава не се подписах на акта. Оттогава не съм получавала никакви съобщения, свързани с този въпрос. Проверих в страницата на НАП - води ми се наказателно постановление, няма изпълнително дело. Четох за давностните срокове за наказателни постановления, но те се смятат от дата на влизане в сила. Води ли се моето, че е влязло в сила? Имам ли вина, че почти 3 години не съм уведомена за движението по това постановление? Междувременно си смених адреса, но съм регистрирана на временен адрес в съответната община (не съм се крила :)).
markarmi
Нов потребител

Re: как влиза в сила наказателно постановление

Мнениеот ch3oh » 15 Сеп 2013, 23:04

"как влиза в сила наказателно постановление" - влиза с духова музика, за която по необходимост ще плащате Вие....и не смятайте, че мнението ми не съответства на така наречените Ви доводи. В същност ще го проверите на практика...
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 15 Сеп 2013, 23:16

.... как влиза ... 8)
ch3oh написа:"

Човече, стига де, :D не виждаш ли, че е русо ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот ch3oh » 15 Сеп 2013, 23:33

Кога????
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 16 Сеп 2013, 00:53

как влиза в сила наказателно постановление

Когато е налице хипотезата на чл. 58, ал.2 ЗАНН.
markarmi написа:Междувременно си смених адреса, но съм регистрирана на временен адрес в съответната община (не съм се крила

Не и нужно да се криете, достатъчно е на обратната разписка ( защото ги връчват с известие за доставяне) да бъде нанесена отметка- "лицето е напуснало адреса, нов адрес неизвестен" ( или нещо такова, карам по спомени) и изведнъж започват да текат едни 7- дневни срокове за обжалване, след които историята завършва безславно без дори да е започнала. Не се сърдете, но и в АУАН е записано, както в чл. 43, ал.1 накрая- при промяна в адреса сте длъжна да уведомите наказващия орган.
Оставам с убеждението, че точно това се е случило, но въпреки всичко- отделете време и идете да видите, какво точно се случва. Отделно, очаквайте в скоро време да получите и поканата за доброволно изпълнение ( съобщението е само възможност по чл. 182 ДОПК ).

Общо взето не сте наясно с фактологията и (неволно) подвеждате, поради което всякакъв отговор е хипотетичен.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ