начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Нагласен конкурс за съд помощник?

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Нагласен конкурс за съд помощник?

Мнениеот mi_lena » 03 Яну 2014, 12:59

teogeo написа:.....

Аха. Понеже познаваш някаква тъпачка (вЕрвам ти) - всичко ти е ясно за всички. Който има по-различни наблюдения - лъже. Дано да не се занимаваш с нещо, което изисква повече от 1 (една) гледна точка.
Аватар
mi_lena
Потребител

Мнениеот teogeo » 03 Яну 2014, 15:57

mi_lena написа:

Аха. Понеже познаваш някаква тъпачка (вЕрвам ти) - всичко ти е ясно за всички. Който има по-различни наблюдения - лъже. Дано да не се занимаваш с нещо, което изисква повече от 1 (една) гледна точка.

Не е една. Просто на prima vista се сетих се за нея. Вярно е, има и изключения (Десислава Корнезова, например). Но ето и ключовата дума - изключения. За последното изречение - не ме лови прокобата.
Аз се занимавам с гледни запетаи, тирета и удивителни, не с точки. :mrgreen:
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 06 Яну 2014, 11:12

Не мога да разбера само едно , защо разни хора който са започнали работа в съдебната система влизат тук и обясняват как всичко е прозрачно , как никой не им ходатайствал ,колко много са чели и как са си подготвили документите и то за това било станало.За какво ги бръщолевите тия глупости ? Като излъжете децата дето токущо са завършили - какво ще стане? Престанете с това лицемерие , това лицемерие е обидно , поне за мен.
Станали сте , станали , добре замълчете си ,защо сеете заблуди тука , успокоявате ли се нещо , какво ли...?
Повечето хора тук сме наясно - С ЧЕТЕНЕ НЕ СТАВА.Недейте да ни гледате отгоре супер интелегенти , ясно ни е колко сте чели.
Замълчете поне , срам нямате ли? Направо се отвращавам вече.
Единственият вариант в днешно време да станеш магистрат или съдя или какъвто и да е в с. система е ако си си платил , ако си любовник/ца , ако си роднина на някой или ако изброените внезапно умрат преди изпита - това е моето мнение и не само моето.
Има тука разни мазохисти дето се явяват на тези изпити , знаят , че нямат шанс , ама е така явяват се - за пълнеж. Може би това ,че се явяват ги прави съучастници в тая гнусна манипулация и инсинуация.
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот portokal » 06 Яну 2014, 11:26

Скоро се рових в един форум в тема за осиновители и осиновявания. Една жена обясняваше как нейна позната, също желаеща да осинови дете, я помолила да се видят за споделяне на опит - какви рушвети трябват, какви връзки, какви тънкости и прочие. Женицата, пишещата, дето е осиновила вече дете, нямала особена представа, затова пък другата била подробно "осведомена".
Друга пък разправяше на шега как вече на всички обяснявала, че за да осинови здраво и малко дете, е използвала връзки, защото и без това никой не вярвал, че не е. Даже не я питали какви връзки, а само кимали разбиращо, тип "ясни са ни на нас нещата".

Послепис. Само с четене наистина не става, трябва и акъл.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 06 Яну 2014, 11:33

Случайте на акълий са много , в Пловдив , тук четох ,дори има манекенка(синонима на тая дума в България) от Визаж магистрат.Явно и децата на магистрати задължително имат поече акъл от децата на инженери (моят случай) , няма как иначе да е.
Голямата статия на стр.2 била тенденциозна , ей... боклуци безподобни.Замълчете си бе
Последна промяна u3mamhukaa на 06 Яну 2014, 11:40, променена общо 1 път
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот portokal » 06 Яну 2014, 11:37

Акъл трябва и за да се отсяват новините, например за да се прави разлика между магистрат и прокурорски помощник. Както и да се пише правилно.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 06 Яну 2014, 11:40

Понеделник пак ми тръгва кофти, но има неща, които не се премълчават- особено след всички букви, които са наредени.
u3mamhukaa написа:Замълчете поне , срам нямате ли?

Точно ти нямаш никакво основание да искаш това 8).
По неведоми причини не само четенето ти липсва: viewtopic.php?f=3&t=56684
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 06 Яну 2014, 11:46

Какво общо има това , че некъв селтак гори гумис уредените конкурси или конкурсите не са уредени ??
Всичко си е наред , прозрачно , чисто ,всичко си е точно...Жалки
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 06 Яну 2014, 11:58

Ползваш твърде много прилагателни, което и при добро желание на събеседника, отблъсква.
Темата за гумите няма нищо общо с тази, или магистратската, и ....не съвсем. Идеята е да се погледнеш отстрани и да прецениш ( ама честно) дали имаш основание при изложеното да твърдиш, че като по-знаещ, по-четящ, по-подготвен, си поставен в неравностойно положение в сравнение с останалите конкуренти и едва тогава да извиеш глас.

Не съм твърдяла, че всичко е ток и жици по изпитите, както казват младите. Друга ми е мисълта и съвсем добронамерено към теб, мисля, че в конкретния случай имаш още много да наваксваш, като знание, за да имаш претенциите, които си афиширал в тази тема. Хубаво е, че младите имате самочувствието на знаещи, а ако е подплатено -мисля, няма да има изпит, който да ви се опъне.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 06 Яну 2014, 12:15

Вижте , първо няма как да знам , че сте дама.Извинявам се за по-острият тон. За мен не е жизнено важно да стана такъв или онакъв.Лошото е , че дори и да поискаш да станеш , независимо колко си чел , ако не си вундеркинд , без да си от горезброените категорий , НЯМА КАК ДА СТАНЕ.Самият главен прокурор намеква за опорочените практики.
Преди 10 и повече години , когато магистратската заплата бе около 680 лева и борците бяха още на мода , да ,имаше вариант да станеш с четене , сега НЯМА - за мен , а и за 90% от пишештите тук е така.
Не мога да разбера защо упорствате и обяснявате , че всичко е прозрачно? Ако имате предвид корупция и опороченост , да вижда се от далече , толкова е прозрачно.
Има и други такива хора - станал си , ОК ,браво ,кво лъжеш и мажеш? Кому е нужна тая лъжа?Защо се подържа тая заблуда?
"Колеги искам да ви кажа ,че с много четене и труд , целогодишно , аз успях" - абе ей каун , поне си трай ,успял си браво на тебе ,кво бръщолевиш
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 06 Яну 2014, 12:16

Bird, мен знаеш ли кое ме притеснявa? Ето такива съобщения
"Кандидатите ХХХ и ХХХ за спечелили конкурса за длъжността „съдебен помощник” в Софийски апелативен съд - 2 обявени места, двамата спечелили изпълнявали длъжността "до конкурс".

Справка: *ХХХ - щерка на ХХХ - член на ВСС и съдия от Военно-апелативен съд;

ХХХ - син на ХХХ - председател на Военен съд - София.

Относно конкурса в АССГ (Софийски градски) - спечелилите конкурса са до един от тези 11, които са работили преди това като съдебни помощници в същия съд."

*ХХХ - махнал съм имената - който се интересува предполагам може да си провери.
Естествено подлагам на съмнение всичко, което прочета и не давам вяра на едно или друго мнение просто така. Но фактите са си факти и кръвта вода не става (в първия случай поне). Във втория случай ако е вярно че и 11-те места са заети от 11 изпълнявали длъжността без конкутс не би ли следвало да си зададем въпроса - как пък не се случи от явили те се (има ли стотина души? 70-80 може би?) поне един да е по-добър от тезии 11 които преди това са заемали длъжността? И въпрос лично от мен, че не съм запознат - как става назначаването "без конкурс до конкурс" на тези позиции? Чисто технически питам - обявява ли се някъде място, кой приема документи, кой избира кандидатът, който да заеме мястото до конкурс?
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 06 Яну 2014, 12:24

Как не можеш да си го обясниш па ти бе ?? Децата на магистрати са по-подготвени и по умни.
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот teogeo » 07 Яну 2014, 23:13

mi_lena написа:

Реших да си замълча, ама като гледах днеска новините (покрай Тенева) се усетих, че на вас колкото повече ви се мълчи, толкова по-онаглявате.

Та, водим от горното.... виж сега... Преди да отправяш такива апели към Всевишния да ме ограничава в професионалното ми поприще, обърни се назад и си погледни дворчето. Доста е охвърляно с камъни. Може би да не познавам правото по-добре от теб, може би и да не виждам истината по-добре от теб, но ако застана между две гледни точки, ще се ръководя от това, което знам и това което смятам за правилно. Няма да правя компромиси със съвестта си (не съм правил). А при вас това е ежедневие ("дай да оправим човека").

Да се научите, когато са ви оцапани ръцете с ако, да не сочите с пръсти към хората. Сочи се с чисти ръце. Вашите не са.

И... пак относно професионалното поприще. Моята (което не знам доколко се опира на гледни точки) гилдия е тази, която дърпа България напред и я е изкарала на 4-то място от целия свят, която генерира огромна част от БВП-то. Твоята... да говоря ли??? Базирано на това нямаш моралното право дори да дишаш срещу мен, камо ли да "дано-каш" с какво да се и с какво да не се занимавам.

Ако искаш - да опитаме? Защото аз говоря с факти, не с празни думи. Ще застанем двамата на улицата и всеки ще си обяви професията. Да видим по кого ще полетят храчките... защото ще полетят.

:!:
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 08 Яну 2014, 01:05

Ако застана помежду ви и афиширам своята- трябва да съм си купила предварително дъждобран в противен случай рискът е огромен. Особено, ако слюноотделящите ..... абе не е важно това отклонение.
Мисълта ми е, че нямаме право, поне като юристи, да изливаме натрупаната жлъч срещу един представител на съответна гилдия, товарейки го с чужди грехове без да познаваме работата му.
Изобщо, както неведнъж към казвала- обобщенията, позитивни или негативни- все тая, вредят.

Какво всъщност казва главния( без журналистическите интерпретации)?
"Почивна база "Карандила", "Карамфила", "Трендафила", или както й е името там, на Витоша. Назначаваме едно лице за барман. Без конкурс, защото е барман. То е влязло вече в системата. След 3 месеца барманът става преназначен, въпреки че длъжността е конкурсна, познайте какъв - ръководител на учебната и почивната база. Ето това правим ние. Назначаваме някого за чистач и после го преназначаваме за главен специалист хигиенно обслужване. Назначаваме някого за секретар и после без конкурс го преназначаваме за съдебен помощник."
цитатът свършва. :) Описаното позволено ли е от писани норми?- категорично да. Е, к`во се пенявим тогава.

А на фона на тези пръсти, които се размахват, не ви ли се струва странно следното очевадно противоречие- единствено от прокуратурата отказват да посочат имената на назначените помощници? Не заварените, а новоназначени. Нямам логично обяснение. Не съм чула и да е обявен конкурс за прокурорски помощници, но има новоназначени. Та, на фона на тая картина ми се струва прекалено обобщаването в мн. ч., както и залитането в една или друга посока, или соченето с пръст в чуждата градина.

u3mamhukaa написа:Не мога да разбера защо упорствате и обяснявате

Защо? - защото очевидно залитате в обобщенията. А с вас изрично уточних нЕкои неща.

teogeo написа:Реших да си замълча, ама като гледах днеска новините (покрай Тенева) се усетих, че на вас колкото повече ви се мълчи, толкова по-онаглявате.

ВАС се намира на адрес .... дъра- бъра срещу Света Неделя. Отиваш там, решен, че няма повече да мълчиш, намираш адресата и му го казваш всичко, което ти тежи директно в лицето. :)
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 08 Яну 2014, 13:06

Мисля , че сама не разбирате какво искате да уточните.Хем някои неща са ви странни , хем не са.
В какви обобщения залитам , че всичко е опорочено и корумпирано ли или че "оправят хората" без значение къде - в прокуратурата или в съдът.Прокурорски помощници , съдебни помощници , една и съща манджа , в един и същи казан - градски или районен.Едните са на FloCafe , а другите на кафето в радиото.
Обявили конкурс за съдебни помощници , а за прокурорски нямало , хааа я ни вижте в съдът колко сме прозрачни , щото ние обявихме конкурс , а ония направо си назначават...
Доста хора тук са на мнение , че нещата смърдят , а което е още по - странно и от Европейската комисия мислят така -ама сигурно са се объркали.
Без излишни наклонения към личностни качества , моля ви. Много селяни , които са чели на нивата докато чакат да премине дъжда доидоха в София , готови на всичко , не им се разбира от мьекане , живяли в обори , изведнъж влизат на парно и ходят по мраморни подове и са компетентни по всичко.Като доиде един трЕбва(така говоримЕ тука ние сме шопи, като не ви харесва , марш обратно от където сте изпълзяли) да доведе цЕлото селско котило и да ги назначи "да ги опраи".
Ние сме си виновни - родените в София , липсва ни амбицията на селяка ,готовността му да умрье , да е п.дераст , да е к.рва , да е на групово разположение само и само да се докопа до некое постче , че иначе обратно на бостанья. Ша умрье ама ньа да са върнье на сьело.
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот vaniaoz » 08 Яну 2014, 13:21

Здравейте,

Седя и се чудя дали да пиша и аз, но си казах ,ако не пиша то съм съгласна с това, което се случва, а не е така.
През 2013 се явих на конкурс за съдебен помощник.Тъй като живеем във века на информационните технологии, имам навика, когато са малко кандидатите да проверявам дали конкуренцията е силна.За всеки кандидат можеш да получиш информация от интернет, на какви конкурси се е явявал и какви оценки е изкарвал.Та проверявайки, виждам, че има хора показали отлични умения, но има там един колега, чиято най-висока оценка, която е изкарал на конкурси е 2,25 от изпита за младши прокурори 2013 г., на останалите изпити си е с пълно 2.И си казах ,този пък къде е тръгнал.Излязоха резултатите, за разлика от отличниците, нашият герой се представил перфектно, на устния с най-висока оценка.Браво на колегата за 2-3 месеца е придобил завидни знания.
Проблема е ,че НАЙ-БОЛИ, КОГАТО ТЕ НАСТЪПЯТ С ЦЪРВУЛ.
vaniaoz
Потребител

Мнениеот teogeo » 08 Яну 2014, 14:59

Дали обобщенията вредят? Не винаги и не задължително. Ако някой е забравил, те са всепризнат научен инструмент. Но, съгласете се, че когато работите толкова време в "Комунални услуги", няма как да миришете на теменужки (образно казано). Знаем много добре каква е "системата" на СВ. Отвреме - навреме се промушва по някой идеалист, но системата бързо го преработва. Там вариантите са два - или ставаш част от "системата" или изхвърчаш. Като центрофуга е - върти се със страшна скорост и или си залепен стабилно за нея, или ще изхвърчиш встрани и ще си разбиеш главата.
Знаем го всички, да не се лъжем.

Относно Тенева... тя да е само Тенева - с мед да я намажеш. Ама те са много? Трябва ли да обикалям съдебните палати и да протестирам срещу всеки? Хайде, де :D

Принципът тук е друг и идва от един виц - като си затънал до гушата в ... , то мълчиш и не чуруликаш.

Аз говоря с факти. Факт е че при едно проучване между магистратите се оказа, че 60% от тях не знаят чужд език. Други 30% си мислели, че знаят руски. Грешат. А повече от 80% от тях не знаят западен език (камо ли да се изразяват юридически на него). Наскоро ми се наложи да се сблъскам с правораздаването в една може-да-се-каже африканска държава, бивша английска колония. Не съм имал добро мнение за негрите. Но след като се зачетох в съдебните решения, вече ме е срам. И ще кажа на българските съдии и прокурори - онези там са черни по кожа, а вие сте негри по душа. Вътре в душите и в червата сте катранено-черни.

Да не говорим какъв разврат и курвенлък се шири в съдебните палати. Това с "Мале-Мале" нищо не е. Тръгнали наказателна съдийка с прокурор (и двамата женени), съдийка от районен със съдия от окръжен.... ще спра да изброявам (не че няма какво). На Содом и Гомор са го обърнали там, на вертеп... извратеняци психясали. И после очаквате някой да ви повярва, че се пънете да се навреме в "системата", защото искате да прилагате закона :wink: Пък и се пените, че не ви вярваме (вече).

И аз съм бил в системата (но друго подразделение), но напуснах. По собствено желание, защото не исках *повече* да ставам съучастник/помагач/посредствен извършител и т.н. в кражби и мизерии (при "Тройната ламя"). Да, ама аз имам алтернатива. Прецених, че мога да си изкарвам горе-долу същите средства навън, без да правя компромиси със съвестта си. А другарката по-горе също е в кюпа, може и да се противи малко вътрешно, ама не смее да "рипне", защото няма алтернатива навън. Та... може ли човек, който няма алтернатива да се ежи на човек, който има и да седне да му обяснява какво следва и не следва да работи? Празният чувал може ли да стои изправен??? НЕ, не може :!:

Това е.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 11 Яну 2014, 12:55

Закъсняло уточнение за u3mamhukaa:
Последният ми пост е по повод факта, че сочещия с пръст е с неподредена градина и по тази причина следва да се отдели време за мисли в посока дали не е някакъв опит за разчистване на сметки.
По отношение на вас, колега, да уточня- имате право да се възмущавате, че нямало прозрачност и да претендирате за такава, ако имате интерес от мястото на съдебен помощник. Що се отнася до конкурса за магистрати ( въпреки уважението ми към самоувереността в собствените ви знания)- обжалваем е и ако смятате, че заслужавате мястото( за което имам резерви- вече ви го казах), в срок е следвало да направите необходимото.

vaniaoz написа:но си казах ,ако не пиша то съм съгласна с това, което се случва, а не е така

написахте го анонимно в публичен форум и станахте част от общия глас на недоволството, но не сте пуснала от свое име сигнал до ИВССС, за да изразите недоволството си и по тази причина сте позволила да ви тъпчат "цървули", ерго съгласна сте.

teogeo написа:Дали обобщенията вредят? Не винаги и не задължително.

Вредят, защото не става въпрос за научно изследване, а за принципно морални понятия и стъпката на един не е и не може да бъде калъп за останалите.
http://www.judgesbg.org/images/VSS_Ethi ... ission.pdf

За чуждия език- няма изискване, поне не и нормативно ( поправи ме, ако греша), кандидат- магистрати или действащи такива да владеят такъв. За разврата не мога да взема отношение- магистратите, които познавам не вършат това, което описваш и за мен това си остава легенда.
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 11 Яну 2014, 15:28

:roll: "Това, което аз не го знам, не съществува" 8)
neutralen
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 11 Яну 2014, 19:52

neutralen написа::roll: "Това, което аз не го знам, не съществува" 8)

Забележката ти, ако е насочена към мен е глупава- като знаете толкова много и можете да го докажете - дръжте се мъжки, изплюйте сливите и направете нужното адресирайки го където трябва ( ИВССС): на дата тази този магистрат ( конкретно) на място това, направи следното, което е в разрез с етичните им правила за благоприличие.

Тея обобщения не са ми по вкуса- чул някой, някъде, някаква легенда, предавана от уста на уста и от разваления телефон излязло, че някой някъде не е взел еспумизан, а във финалния разказ ти обясняват, че напълнил гащите ( простете цветното описание).

А, съвсем искрено- хич беля да се вълнувам кой с кого прави любов, защото знанието за смачкани чужди чаршафи нито ми е приоритет, нито би ме развълнувало дори да съществува, нито ме ползва по някакъв начин. Важно ми е съвсем друго по делата, защото освен човек със същи физиологични нужди като на останалите, решаващия делото е и магистрат. От знанията на последния съм зависима, не от чаршафите му.
bird_of_paradise
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити