начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

павлов иск срещу собствено дете

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

павлов иск срещу собствено дете

Мнениеот 989877 » 27 Май 2014, 21:41

zdraveite. sled razvod i sadebna delba,pridobih 2 imota. sada me i osadi za syma koqto dalja na bivhiqt mi maj. imotite darih na dezata ni,koito sa ot braka ni (nepalnoletni).nqmahe nito tejest,nito zapor nito iskova molba,kogato pravehme darenieto.1 mesez sled tova doide vest-iskova molba 4e bivhiqt mi maj i tehen bahta povdiga pavlov isk za otmqna na dareniqta. az i dezata ni sme go ohtitili s izvarhenoto darenie.molq za savet...

здравейте. след развод и съдебна делба,придобих 2 имота. съдът ме и осъди за сума, която дължа на бившият ми мъж. имотите дарих на децата ни, които са от брака ни (непълнолетни). нямаше нито тежест, нито запор нито искова молба, когато правехме дарението.
1 месец след това дойде вест - искова молба, че бившият ми мъж и техен баща повдига Павлов иск за отмяна на даренията. аз и децата ни сме го ощетили с извършеното дарение. моля за съвет...
Последна промяна consultant на 28 Май 2014, 12:47, променена общо 1 път
Причина: ПИСАНЕТО НА КИРИЛИЦА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
989877
Нов потребител

Re: павлов иск срещу собствено дете

Мнениеот kdkrastev1234 » 28 Май 2014, 20:11

Трябвало е да искате съвет преди дарението. Сега вече е след дъжд качулка. Направете консултация с адвокат, ако не е вписана молбата му може да се измисли нещо
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 29 Май 2014, 09:24

989877 написа:съдът ме и осъди за сума, която дължа на бившият ми мъж....

Платете му я по надлежния ред в противен случай по отношение кредитора по осъдителното решение( ваш бивш съпруг) сделките ще бъдат обявени за недействителни и имотите ще "отлетят" на публична продан.
Вписването на исковата молба по Павловия иск няма отношение в конкретния случай ( сделката не е възмездна).
В неизгодна позиция сте, защото приобретателите са ваши низходящи по права линия от първа степен, сделката е дарствена, а вземането на кредитора е възникнало преди да прехвърлите имотите ( налице са всички обстоятелства да бъде уважен искът му).
А други имоти, освен дарените, имате ли вие лично в собственост?
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 29 Май 2014, 17:57

bird_of_paradise написа:
989877 написа:
Вписването на исковата молба по Павловия иск няма отношение в конкретния случай ( сделката не е възмездна).

viewtopic.php?t=48354
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 29 Май 2014, 18:28

Прочетох темата ( апропо, писала съм в нея :) ), но не разбирам вметката и препращането там?
Няма нищо общо вписването тук ( можеше да има, ако беше възмездна- виж 135 ЗЗД), а ако се реши да се дава съвет за последващо разпореждане ( направо си гадая, но не казваш с кое точно не си съгласен) - мисията невъзможна.
Забележи кой е приобретател по сделките ( непълнолетни), оттам насетне- задължително разрешение на съд ( интереси на децата, банкова сметка, където да се преведат парите, пък отпосле разходването им става пак с разрешение на съд) и прочее.....
Дори да се превъзмогнат всички тези пречки ( надали)- идва заплахата от евикция и последващи ( парични) усложнения.
Голям филм с предсказуемо кофти финал
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 29 Май 2014, 19:02

Защитата е сложна и рискована, затова писах "може да се мисли" и "адвокат". Идеята е да се усложнява, като се разчита и на грешка и изчерпване на желанието на другата страна. Това може да донесе много негативи, но може и да е успешно /както е в препратката, където казусът наистина не е напълно тъждествен/. Лично аз не препоръчвам такива действия, но за "след дъжд качулка" това са възможностите.
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот 989877 » 16 Юни 2014, 18:26

прочетох мненията ви -загубена кауза ли ще е явяването ми в съда ? направих даренеята на децата за да имат дом невярвах че баща им ще посегне и на това !
989877
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ