начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Измама от застрахователен брокер- къде да се оплача?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Измама от застрахователен брокер- къде да се оплача?

Мнениеот svetlett0 » 05 Юни 2014, 22:28

Здравейте,
Моля за малко помощ, защото съм в задънена улица. Измами ме моята брокерка по изключително нелеп начин!
Първо си заплатих вноската по каското на брокерката ми, след седмица получавам смс, че вноската ми е удържана от изплащането на щета по експрертна оценка. Първо: никъде не съм подписвала и не съм давала съгласие щетата да се изплати по този начин, плащам висока вноска, за да бъда с право на доверен сервиз и очаквах възлагателно писмо! Второ- какво мога да направя срещу брокерката? Не става дума за 120 лв с които ме е изиграла, а за принципи! Не може да се лъже така. Многократно съм заплащала вноски на нея и до сега проблем не е имало, но ето.....излъгана по най- глупавия и стар номер! Относно изплащането на щетата- трябва да има подпис, че съм съгласна да получа сумата и така да се процедира. Никой не дава информация защо са ми преведени пари без когото и да било да бъде уведомен и да даде съгласие. Все още след няколко жалби не се вадят документите, за да се види кой се е подписал! Не ми се дава информация и се бавят нещата. Явно след като е замесен служител, не може човек да се оправят нещата!
Моля да ми дадете съвет как да процедирам, към кого да се обърна.
Благодаря предварително.
svetlett0
Нов потребител

Re: Измама от застрахователен брокер- къде да се оплача?

Мнениеот bird_of_paradise » 07 Юни 2014, 11:45

Прокуратурата.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот law_master » 07 Юни 2014, 16:57

Неправомерно ви е удържана вноската - съгласно чл. 155 ал. 2 КЗ премиите платени на брокера се смятат платени на застрахователя - т.е. застрахователя не следва да ви удържа дължимата вноска, тъй като щом е платена на брокера законът фингира нейното плащане на застрахователя. Ако брокерът не я е превел на застрахователя - това не е Ваш проблем.

За оплакване - по-скоро КФН, прокуратурата надали ще се занимае със случая.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот galq_law » 10 Юни 2014, 12:18

Към коя компания е брокера? Те са застраховани за професионална отговорност доколкото знам.
Взаимоотношенията между адвоката и неговия клиент или колега се градят на основата на доверието.
galq_law
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 10 Юни 2014, 17:23

Обърнете се към прокуратурата, ако наистина има действия във ваша вреда.

В противен случай, ето подходящият орган, към който да се обърнете: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1% ... 0%B2%D0%B0
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 13 Юни 2014, 20:34

Брокерите, преди време, вземаха добър процент от застраховките. Дори да изключим парите "под масата" (ПТП без застраховка, но след съответно "възнаграждение" за брокера, се оказва, че от вчера, посред нощ, има такава, при това с много добри условия), си докарваха добър доход. Затова се бяха наплодили и нароили стотици брокерски дюкянчета, да им се чуди човек. Кой става, кой не става - застраховки. От около три години, или малко повече, не помня, рязко намаля печалбата в този бизнес. Брокерите започнаха да мамят, основно клиентите си. Просто не отчитаха парите. Полици, това-онова, парите взети от клиента, но неотчетени в компанията. Чиста печалба, на 100%. Ако сте попаднали на някоя такава - лошо. А е възможно изобщо да не е никакъв брокер.
Възможно най-бързата проверка на всички обстоятелства би извършила прокуратурата (е, не точно тя, но съответното РУП на МВР), и поне ще разберете какво се случва.
Просто опишете нещата в една жалба до РП и си напишете както си е - че се чувствате измамена.
Това е.

П.П. Поне знаете ли имената на "брокерката" ? :)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ