начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Прекъсване тока - имам ли право на компенсация

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекъсване тока - имам ли право на компенсация

Мнениеот kalina333 » 14 Юни 2014, 12:28

Здравейте,
Често прекъсва тока в производствената база на фирмата ми и има реална опасност за повреда на
машините, които са с електронно управление и са много скъпоструващи. Имам ли право на компенсации - намаляване на сметката за ток при такива спирания на тока? На какво основание и към кой орган да се обърна?
С какъв уред трябва да отчета и докажа честите спирания? Имам ли право да претендирам за ковпенсация преди
настъпване на конкретни щети. целта на запитването е не толкова компенсяцията в пари , а разпределителната компания да вземе мерки за да не се допускат прекъсвания. Моля дайте съвет. Благодаря Ви много за отделеното време и внимание.
kalina333
Младши потребител

Re: Прекъсване тока - имам ли право на компенсация

Мнениеот kdkrastev1234 » 15 Юни 2014, 17:43

Не пишете на кое дружество сте абонат. За ЕВН правното основание е чл. 48, ал. 1 и ал. 3 от ОУ. И за другите дружества има сходни клаузи. Пускате искане до съответното дружество /може и електронно/. Ако не сте доволни може да подадете жалба /обикновено неефективна/ до ДКЕВР.
Ефективното решение е дело, т.е. пари и нерви. Доказването на вредите става с документи за ремонти, свидетелски показания, експертизи. Ако вредите още не са настъпили имате право само на почти символични обезщетения за периода без ток.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Назад към Взаимопомощ