начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

Има ли ВАС основания да отмени или върне Решението?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Има ли ВАС основания да отмени или върне Решението?

Мнениеот alexandar25 » 25 Авг 2015, 15:46

Здравейте,
Обжалвахме РА, който Адм. съд отмени изцяло.
Мотивите са, че:
1. в Решението си Директора на НАП потвърждава РА в обжалваната от нас част, но в диспозитива е изписан друг ревизионен акт, а не спорния.
2.В самия РА се препраща към ревизионен доклад с №............, /арг. от чл.120, ал. 2 ДОПК/, но ревизионен доклад с такъв номер няма.. Издадения в хода на ревизията доклад е със съвършенно различен номер. С такъв номер е и доклад, който ни е връчен.
Данъчните се оправдават, че имали някаква нова информационна система, на което съда отговаря, че са имали възможност да поправят грешката /133, ал. 3/, както и че това не е юридически аргумент.
Сега обжалват пред ВАС със същите обяснения - системата генерирала автоматично номерата и за това се е получило така?
Аватар
alexandar25
Потребител

Re: Има ли ВАС основания да отмени или върне Решението?

Мнениеот ivan_lawyer » 26 Авг 2015, 11:32

Има прехвърляне на топката просто - отбиват номера - да не им се карат за грешката им. Аз така мисля поне. По принцип правят много грешки, много забатачват нещата, но пък си го връщат талибански - като те хванат. ВАС не се връзва на невинни обяснения, а е професионален орган. Наистина са им в порядък решенията.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот alexandar25 » 27 Авг 2015, 13:32

Дано наистина са им в ред решенията на ВАС. До сега не съм стигал до там и за това ми се струва, че грешката на данъчните /породена според мен от копи/пейст/, може да им се стори, не до там съществена. А и делото в адм.съд, изобщо не е гледано по същество. Нито е обсъждана експертиза, нито друго. Просто съда казва, че ".....подобно нехайно отношение е недопустимо в провеждането на ревизионното производство".
Аватар
alexandar25
Потребител

Мнениеот alexandar25 » 08 Дек 2015, 11:50

Имал ли е някой подобен случай?
ВАС до колко време се произнасят?
Аватар
alexandar25
Потребител

Назад към Взаимопомощ