начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Ne moga da si vidia deteto

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ne moga da si vidia deteto

Мнениеот Ivan Atanasov » 03 Ное 2003, 23:03

S jena mi sme v razvod a sada ne vze privremenni merki za deteot pri kogo ste stoi ,steli da gi vzemat na parvoto delo ,prokurora kazva che dvamata imame ednakvo pravo nad deteto ,i s neia mi reshihme 2 sedmici pri neia ,posle pri men 2 no niamame podpisana spogodba i sega tia ne mi dava deteto .Advokatkata mi kaza da iztarpia oste malko do deloto no az ne moga ,ne sam si vijdal deteto ot 3 sedmici i ne moga da tarpia poveche . Ne moga da nameria prokurora ,a dejurnite mi kazvat che ne mogat da napraviat nisto do vzimaneto na privremenni merki .Dasteria mi e na 3.5 godini a jena mi e imaja grija za neia samo dokato spria da ia karmi i kogato sam na rabota v sabota prez ostanaloto vreme az se grijeh za neia a sega daje ne moga da ia vidia .Ne moga poveche .Kakvo da pravia?
Ivan Atanasov

Re: Ne moga da si vidia deteto

Мнениеот Гери » 03 Ное 2003, 23:37

А защо Ви кара да чакате? Нека ги поиска сега, с мотивите, че Ви се пречи да виждате детето си...
Гери

Мнениеот *** » 04 Ное 2003, 12:32

Без съдебен акт нито прокурот, нито полицай може да направи каквото и да било. Привременни мерки може да се вземат само на първото заседание по делото или след него. Ще трябва да потърпите и да се подготвите много добре с доказателствата и аргументите си за заседанието. При равни други условия съдът естествено ще предпочете да остави детето на майката. Затова се подгответе за заседанието добре.

Мнениеот Seriozna » 04 Ное 2003, 13:21

Само не разбрах дори и да имате решение за привременни мерки, каква е ролята на прокурора или полицията за да си вземете детето, ако ви се пречи?
По кои закони би могло да се вземе насилствено детето?
Seriozna

Мнениеот tttt » 05 Ное 2003, 00:46

Ne sam advokat,imah sa6tiq problem.Pi6ete mi,Ivan, ako iskate gngbg@abv.bg
tttt

Мнениеот gandi » 17 Дек 2003, 22:09

За съжаление легалните Ви средства са повече от ограничени!
Постановяването на привременни мерки не би Ви помогнало особено (а може и да мине доста време дотогава), защото с неособено сложни юридически хватки, съчетани с настройване на детето против Вас, всичко отива по дяволите! Привременните мерки се постановяват за почивни и празнични дни, а тогава съдия-изпълнител не работи и ... пиете чаша студена вода! Винаги могат да се изкарват болнични, от детето да се изиска да казва, че не иска да Ви вижда или да излиза с Вас (тогава дори и съдия-изпълнител вдига ръце) и т.н. Самите съдебни постановления са твърде скромни откъм съдържание - липсва детайлна уредба, така че лесно могат да се саботират или да Ви кажат, че едно или друго нещо не е предвидено в тях (разговор по телефон, посещение за Рожден или Имен ден, в градина, за празник и др.) !
Проблемите, за съжаление, не са само на ниво законодателство, но и консервативна съдебна практика, мудна и безкрайно неефективна правораздавателна система ...
Всичко може да Ви коства много усилия, време, средства и преди всичко търпение и железни нерви, за да постигнете нещо, но ДЕТЕТО определено си струва!
Дано горчивият ми опит не Ви отчайва и/или обезкуражава!! Успех!!
gandi
Нов потребител

Назад към Семейни казуси