начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Pytuvane na dete zad granica

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Pytuvane na dete zad granica

Мнениеот vel » 08 Дек 2003, 18:43

Razveden sym i ot braka mi s biv6ata mi sypruga imam dy6terq na 6 godinki.Roditelskite prava sa prisydeni na men i az se grija za dy6terq mi.V momenta vodq delo za li6avane ot roditelski prava.Iskam da popitam,ako spe4elq deloto (v koeto sym siguren,poneje biv6ata mi sypruga pove4e ot 3 godini ne se interesuva ot deteto),za da napusna stranata s dy6terq si,trqbva li da imam razre6enieto na biv6ata si sypruga?Ili ako ne go spe4elq,kak moga da izvedq dy6terq si izvyn stranata,kato se ima v predvid,4e biv6ata mi sypruga e nqkyde v 4ujbina i az ne moga da polu4a takova razre6enie ot neq,poneje edin gospod znae kyde e?A i neznam dali 6te mi dade da izveda dy6terq si zad granica.
vel

Re: Pytuvane na dete zad granica

Мнениеот Гери » 08 Дек 2003, 20:19

Ако спечелите делото за лишаване от родителски права имате пълно право да извдете детето извън пределите на РБ без съгласието на бащата, в случай че бившият Ви съпруг не бъде лишен от родителски права, ще трябва да се снабдите с нотариално заверена декларация-съгласие от него, с която той дава свето съгласие детето Ви да напусне пределите на РБ.
Гери

Мнениеот vel » 09 Дек 2003, 08:47

Sigurno ne me razbraxte dobre.AZ SYM BA6TATA i vodq delo sre6ty biv6ata si SYPRUGA za li6avane ot roditelski prava!!!Dy6teri4kata mi pri razvoda e prisydena na men!!!Vse pak vi blagodarq mnogo za informaciqta!Гери написа:
>
> Ако спечелите делото за лишаване от родителски права имате
> пълно право да извдете детето извън пределите на РБ без
> съгласието на бащата, в случай че бившият Ви съпруг не бъде
> лишен от родителски права, ще трябва да се снабдите с
> нотариално заверена декларация-съгласие от него, с която той
> дава свето съгласие детето Ви да напусне пределите на РБ.
vel

Мнениеот Гери » 10 Дек 2003, 17:01

Покорно моля за извинение, така или иначе написаното от мен важи с абсолютна сила и за Вас, т.е Законодателят не разделя родителите на майка и татко, така че ако я лишите от родителски права имате право да изведете детето, друг е въпросът, че дори и да я лишите от тях, бившата Ви съпруга има право на личен контакт с детето и съда ще определи такъв, а евентуалното излизане от сраната с детето е препятстване на упражняване правото на личен контакт, нещо което е престъпление по чл.182, ал.2 от НК и ако тя реши да Ви танцува по нервите може спокойно да пусне тъжба.
Гери

Мнениеот donna » 10 Дек 2003, 22:11

ако не спечелите делото ще заведете иск по чл.72 от СК и решението на съда след като влезе в сила ще замести съгласието на майката
donna
Старши потребител

Мнениеот vel » 11 Дек 2003, 08:36

Blagodarq mnogo za informaciqta.Na deloto vse o6te ne e dadeno hod,poneje iz4akvam obqvata v "Dyrjaven vestnik",a i iskam da znam kak da reagiram pri vsqko edno ot re6eniqta na syda.O6te edin pyt: BLAGODARQ MNOGO!!!
vel

Мнениеот vel » 11 Дек 2003, 08:47

I na vas Vi BLAGODARQ za informaciqta.Moje li o6te edin vypros kym vas?Kakvo pravo na vijdane s deteto 6te ima tq sled kato byde li6ena ot roditelski prava?Moeto mnenie ,e 4e nqma logika.Vij,s ograni4avane na pravata po sym syglasen,no s li6avane...?A iska mi e takyv,4e eventoalno da se vijda s dy6teri4kata mi,tq da ima pravo na tova,edva kogato tq navyr6i 10 godinki,byde izslu6ana ot syda i eventoalno jelae da se vijda s maika si!Pone za sega takova jelanie nqma,poneje pred slujitelkata na "Zakrila pravata na deteto",dy6teri4kata mi e kazala,4e maika i izob6to ne i lipsva,i nejelae da q vijda.Moje da e mnogo malka,no qvno e naqsno s 4uvstvata i jelaniqta si.I o6te ne6to.Az nqmam pryst v tezi neini dumi.O6te edin pyt Blagodarq mnogo!!!
vel

Мнениеот Гери » 11 Дек 2003, 17:14

Привет отново,
съгласно разпоредбата на чл.76 от СК независимо дали става въпрос за решение с което се ограничава или лишава другият родител от упражняване на родитеслките права, родителят спрямо който е постановено решението има право на режим на личен контакт с детето! Възможно е съда да определи личен контакт на бившата Ви съпруга с детето при задължително Ваше присъствие :)
Гери

Мнениеот vel » 12 Дек 2003, 08:48

Zdravei otnovo.Iskam ako moje da minem na TI!Moqta advokatka mi be6e dala da 4eta edna knijka,v koqto pi6e pri kakvi slu4ai se ograni4avat ili li6avat roditelite ot roditelski prava.Dokolkoto si spomnqm tam nikyde ne pi6e6e,4e osydeniqt roditel 6te ima pravo na svijdane.A celta mi e imenno tazi:biv6ata mi sypruga da nqma dostyp do dy6teri4kata mi.Takyv e i iska mi do syda.Iskam da te popitam,sigurna li si,4e syda 6te otredi biv6ata mi sypruga da ima pravo da se vijda s deteto?I znae6 li za slu4ai,pri koito nqkoi roditel e osyden da ne vijda deteto si?
vel

Назад към Семейни казуси