След две годишен брак /без деца/,
по взаимно съгласие се разделихме със съпругът ми.
Несходство в характерите.
От 3 месеца живеем разделно.
Нямаме материални вещи, които да делим.
Може ли да се разведем и на "книга/по документи" и как?
Чух, че трябвало да минат поне 3 години...
- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод по взаимно съгласие-как?!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Развод по взаимно съгласие-как?!
чл.100/2/СК.гласи.че.не.може.да.има.развод.по.взаимно.съгласие.преди.да.изтекат.3г.от.сключването.на.брака.за.нужните.документи.трябва.да.се.обърнете.към.адвокат.сама.щще.ви.ббъде.трудно
- МЕРИ
Но има вариант Б. Единия съпруг предявява иска против другия, на съдебно заседание се води един свидетел за доказване фактическата раздяла, и развода ще се извърши.
Имате късмет, че значително се намалиха съдебните такси.
Имате късмет, че значително се намалиха съдебните такси.
- Иван
Можете разбира се основанието е чл.99 в хипотезата на ал.3 когато брака се прекратява с развод без съда да се произнася относно вината, депозира се споразумение и се уреждат същите въпроси както и в това при прекратяване на брака по взаимно съгласие :) т.е
1. родителски права, издръжка и режим на личен контакт - за вас няма :)
2. издръжка между бивши съпрузи, дали ще си дължите или не
3. имате ли движимо или недвижимо имущество - твърдите не :)
4. фамилно име което ще носите след прекратяване на брака, дали предбрачното или ще запазите това на съпругът си!
1. родителски права, издръжка и режим на личен контакт - за вас няма :)
2. издръжка между бивши съпрузи, дали ще си дължите или не
3. имате ли движимо или недвижимо имущество - твърдите не :)
4. фамилно име което ще носите след прекратяване на брака, дали предбрачното или ще запазите това на съпругът си!
- Гери
значи имало някаква вратичка, за да не се изчакват цели три години! :)
1. няма родителски права.
2. няма да има издръжка между двама ни.
3. апартамента си беше негов, изнесох си вещите преди три месеца. нямаме общи недвижими имущества.
4. при сключването на брака, не приех неговата фамилия. с тиренце след трите ми имена, но това дори не се вписа в личната ми карта.
ще ви пиша мейл, предполагам, че без адвокат няма да се оправя. от София съм.
Благодаря ви още веднъж и Ведър ден!:)
1. няма родителски права.
2. няма да има издръжка между двама ни.
3. апартамента си беше негов, изнесох си вещите преди три месеца. нямаме общи недвижими имущества.
4. при сключването на брака, не приех неговата фамилия. с тиренце след трите ми имена, но това дори не се вписа в личната ми карта.
ще ви пиша мейл, предполагам, че без адвокат няма да се оправя. от София съм.
Благодаря ви още веднъж и Ведър ден!:)
- Тина
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|