Студентка съм в 3-ти курс на спец. ,,Право".
Този семестър изучавахме или уж изучавахме - Наказателно право/обща част/. Наистина сложна материя, мислех, че по-сложно за разбиране от Гражданското право /обща част/ няма да има в тези 5 години, но явно съм се заблудила
![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif)
За първи път го видях на живо. Мъж на средна възраст. Говореше изключително тъпо, селски диалект и поведение в буквалния смисъл. Не теглехме въпроси, а каза че ще ни пита нещо и да приключваме по-бързо, че бързал. На мен ми зададе въпроса: ,,Формула на Франк за определяне на умисъла. Определение и извеждане.". Колеги, в онзи момент се шашнах, бях се замислила малко и си казвам - но това никъде не го срещнах в учебника на проф. Стойнов! Тази формула за първи път я чувам. Притесних и не знаех какво да правя! Нямахме право да си разписваме въпроса,а директно трябваше да говорим. Първият колега трябваше да говори за "Годен и негоден опит". Неговият въпрос го знаех отлично. Скъса го. Скара му се и направо си го изгони. Още повече се притесних, но събрах смелост и казах на професора, че този въпрос никъде не го срещнах в учебника на проф. Стойнов, и че дори за подобна формула не съм чувала. Ако беше благоволил да си вземе лекциите, щеше да чуем, сигурно! Той се намръщи и ми каза следното /цитирам/:
-Ми аз как я знам, бе колежке! Хайде,чантичката, химикалчето, телефончето, учебничето и дома! Научете я и пак на поправката ще се питаме!
Ядосах се и на излизане праснах вратата!
Прибрах се и целия учебник на проф. Стойнов изрових, но не я намерих! В интернет също рових, нищо не открих! Стигнат до тук - може ли някой, който е по-запознат да ми я разясни тази прословута формула, заради която ми замина цялата тригодишна прецизност на изпити! Ужас! Ужасно ме е яд, че ме скъсаха! На цялата сесия, само по НП - обща част! Не е честно, колеги! Направо нямам думи! По НП в нашия университет, в нашия факултет - ПЪЛНА ПАРОДИЯ!
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Mad :x](./images/smilies/icon_mad.gif)