начало

Обявиха конкурси за 33 младши прокурори и 17 младши следователи Обявиха конкурси за 33 младши прокурори и 17 младши следователи

Ограда на имот в частна общинска собственост

Казуси за недвижими имоти

Ограда на имот в частна общинска собственост

Мнениеот stefanov_v » 29 Яну 2025, 15:48

Здравейте.

От много години насам съседите в кооперацията се борим с паркиращи пред сградата автомобили. Автомобилите спират и непосредствено до улицата, на мястото, отредено за тротоар. Много често, освен върху "тротоара" и незастроената площ, автомобилите паркират и пред гаражите на живущите. Ситуацията е ужасна.
След многократни сигнали до общината, бях посъветван да изградя ограда на имота. Сградата е построена върху държавна земя. В момента, незастроената площ пред самата сграда се води частна общинска собственост. От инспектората към общината в града, в който живея ме посъветваха, да внеса УВЕДОМЛЕНИЕ до строителния отдел, че съм решил да си оградя имота. Изразих многократно съмнения и опасения пред служителя на инспектората, че ако изградя ограда на имота си, практически върху частна общинска собственост, ще има последици и може да я съборят. Бях посъветван да подам уведомлението, и ако в рамките на 2 седмици не получа отговор, да считам това за мълчаливо съгласие. Съветите на човека от инспектората силно ме безпокоят. Чудя се, ако инвестирам хиляди левове да оградя имота, който е построен върху държавна земя и незастроената площ е общинска частна собственост, няма ли да се наложи в последствие да я разрушавам за собствена сметка? Не мога да се доверя на такива съвети, затова моля някои с опит в разрешаването на подобни казуси да помогне. Как мога документално да подсигуря оградата, която евентуално ще изградя, за да не страдам в последствие ?
stefanov_v
Нов потребител

Назад към Имотни казуси