- Дата и час: 01 Фев 2025, 17:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съдебна делба на имот
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Съдебна делба на имот
Здравейте, при съсобствен имот, по голям дял имам аз, не мога да ползвам имота, защото другият съсобственик живее там и ми упражнява тормоз всеки път като се опитам да живея там. Предложих да купи моят дял, отказа, предложих да се продаде- отговора му беше, че няма да се занимава с намирането на купувач, отказва да плаща хонорар на брокер при сключена сделка, обяви, че ще се появи само на сделката и че аз и купувача трябва да платим разноските по продажбата а той само си взимал парите.....Притеснява ме, че ще провали сделката, и че няма намерение да продава а лъже, защото също ми отказа да ми плаща наем, а с години живее в имота и аз не мога дори да живея там заради постоянни скандали.... Моля за съвет, съдебната делба ли е решението ? Благодаря
- nikam77
- Нов потребител
Re: Съдебна делба на имот
Вие и преди време писахте и аз Ви писах отдолу в коментар, че трябва да има делба.
Любопитно ми е само какви пари ще вземе другият съсобственик, като Вие ще продавате на трето лице?
Любопитно ми е само какви пари ще вземе другият съсобственик, като Вие ще продавате на трето лице?
- berto
- Потребител
Аз искам да продадем целият имот, със доброволно съгласие, но не мисля, че е честно аз да платя само хонорар на брокер... в какъв смисъл казвате, аз да продам на трето лице? имате предвид да продам моята част само ли ?
- nikam77
- Нов потребител
Няма как да продадете ако другият не е съгласен. Затова делбата е най-удачна.
- berto
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|