- Дата и час: 22 Ное 2024, 11:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Коледна гавра със съдебната система !?
|
|
Re: Коледна гавра със съдебната система
Просто ще ме разбиете ... Къде ги видяхте тея пари - не знам ... айде пък да не си говорим за ДДС и акцизи и за постъпленията от тях ... /наясно съм, че те са основното перо на постъпленията - примерът, който дадох по-горе с ДОД и корп.дан. си важи с пълна сила и за тези данъци, просто не исках да ги споменавам точно тях ... ... не може БВП да се е сринал и да е със сума %-ти по-малко от заложения и да искаме да съберем заложените ДДС и акциз ... айде да не си приказваме глупости .../
Освен това има още мнооого неща, с които изобщо не сте наясно ... та дори и да има някой лев в момента, те са нагласени да гасят няколкото пожара, които ще избухнат още в началото на 2010 и за които няма да има от къде да се вземат пари спешно ... та сега може и някой да помрънка за 13 и 14 заплата, но това, което се задава ако не се потуши ще бъде срив ... предполагам това също е бил един от мотивите на правителството /ако е имало някой лев, да не го даде сега, а да го запази за наалото на 2010, когато още няма да има приходи в хазната/...
Но както и да е ... живейте си със заблудите и просперирайте ... плачете за трохичките, които не ви дават, а за бъдещето не мислете ... с такава психика няма как да ни станат европейски заплатите - щом плачем за остатъците, вместо да видим възможностите за по-добро ...
Освен това има още мнооого неща, с които изобщо не сте наясно ... та дори и да има някой лев в момента, те са нагласени да гасят няколкото пожара, които ще избухнат още в началото на 2010 и за които няма да има от къде да се вземат пари спешно ... та сега може и някой да помрънка за 13 и 14 заплата, но това, което се задава ако не се потуши ще бъде срив ... предполагам това също е бил един от мотивите на правителството /ако е имало някой лев, да не го даде сега, а да го запази за наалото на 2010, когато още няма да има приходи в хазната/...
Но както и да е ... живейте си със заблудите и просперирайте ... плачете за трохичките, които не ви дават, а за бъдещето не мислете ... с такава психика няма как да ни станат европейски заплатите - щом плачем за остатъците, вместо да видим възможностите за по-добро ...
- inspectora
- Активен потребител
Колеги честита победа!
Новината , че парите са преведени разбира се излезна още в ранния следобед , но нарочно чаках да видя как ще бъде отразена в медиите , за да напиша последния си пост по темата.Мисля че медиите отразиха този превод като победа на съдебната власт.Така по новините по БНТ беше цитирано изявлението на Дянков , че е превел парите , с която се изчерпва ангажимента му към магистратурата.С това си действие изпълнителната власт спази закона и отстъпи пред справедливия протест на съдебната власт.Вярно че няма да има коледни премии , но все пак тази сума ще се калкулира към бюджет 2010.Пожелавам тези пари да бъдат похарчени целесъобразно , за да усилят капацитета на магистратите , за да имаме едни по -добре функциониращи съд , прокуратура и следствие.
Личното ми мнение , че да бъдат раздадени тези пари като извънредни заплати , в това положение на държавата, е вредно , но Вие си знаете.
Оставям с горчив привкус от постовете на някои колеги , които наистина прекрачиха границите на образа ми за магистрат , но предполагам , че тези им изявления са били по-скоро подвластни на афект и яд , отколкото на съзнателни позиции.
Пожелавам Ви весело изкарване на новогодишните празници!
Новината , че парите са преведени разбира се излезна още в ранния следобед , но нарочно чаках да видя как ще бъде отразена в медиите , за да напиша последния си пост по темата.Мисля че медиите отразиха този превод като победа на съдебната власт.Така по новините по БНТ беше цитирано изявлението на Дянков , че е превел парите , с която се изчерпва ангажимента му към магистратурата.С това си действие изпълнителната власт спази закона и отстъпи пред справедливия протест на съдебната власт.Вярно че няма да има коледни премии , но все пак тази сума ще се калкулира към бюджет 2010.Пожелавам тези пари да бъдат похарчени целесъобразно , за да усилят капацитета на магистратите , за да имаме едни по -добре функциониращи съд , прокуратура и следствие.
Личното ми мнение , че да бъдат раздадени тези пари като извънредни заплати , в това положение на държавата, е вредно , но Вие си знаете.
Оставям с горчив привкус от постовете на някои колеги , които наистина прекрачиха границите на образа ми за магистрат , но предполагам , че тези им изявления са били по-скоро подвластни на афект и яд , отколкото на съзнателни позиции.
Пожелавам Ви весело изкарване на новогодишните празници!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Само аз ли не разбирам как няма пари пък са ги превели?
- LakeG
- Потребител
Мнениеот REVOLUTION на 29 Дек 2009, 18:54
Колеги честита победа!
Новината , че парите са преведени разбира се излезна още в ранния следобед , но нарочно чаках да видя как ще бъде отразена в медиите , за да напиша последния си пост по темата....
Колега, ти се шегуваш, нали? Още една такава победа и ще ви бият с камъни по улиците, кой където ви свари.
P.S. А, да. Тъй като мнозина изказаха мнение, че гюрултията не била заради парите, а заради конституция, независима съдебна власт, бла-бла... надявам се тия благородни души да се разпоредят със сумите в полза на социални и детски домове.
Мнениеот REVOLUTION на 29 Дек 2009, 18:54
Колеги честита победа!
Новината , че парите са преведени разбира се излезна още в ранния следобед , но нарочно чаках да видя как ще бъде отразена в медиите , за да напиша последния си пост по темата....
Колега, ти се шегуваш, нали? Още една такава победа и ще ви бият с камъни по улиците, кой където ви свари.
P.S. А, да. Тъй като мнозина изказаха мнение, че гюрултията не била заради парите, а заради конституция, независима съдебна власт, бла-бла... надявам се тия благородни души да се разпоредят със сумите в полза на социални и детски домове.
Последна промяна donchev на 29 Дек 2009, 21:58, променена общо 1 път
- donchev
- Потребител
Аз не зная защо никой не си задава въпроса "Сама ли функционира тази съдебна система?"
И вместо отговор ще ви предложа само няколко линка
http://nbpp.government.bg/novini/novini ... eniie.html
http://nbpp.government.bg/novini/novini ... iie-5.html
И само искам да попитам, тези хора не кредитираха ли държавата вече 6 месеца и не дадоха ли от себе си за да бъдат такива резултатите на съдебната система? Не дължи ли държавата лихви ?
И никой ли не се срамува, че говори за коледни бонуси, разбирайте ДМС докато същия този бюджет, същата държава дължи не малко пари на хора, без които системата също не може?
И вместо отговор ще ви предложа само няколко линка
http://nbpp.government.bg/novini/novini ... eniie.html
http://nbpp.government.bg/novini/novini ... iie-5.html
И само искам да попитам, тези хора не кредитираха ли държавата вече 6 месеца и не дадоха ли от себе си за да бъдат такива резултатите на съдебната система? Не дължи ли държавата лихви ?
И никой ли не се срамува, че говори за коледни бонуси, разбирайте ДМС докато същия този бюджет, същата държава дължи не малко пари на хора, без които системата също не може?
- cobra_2
- Младши потребител
lysi_ly написа:Вие сте тези, които се гаврят със съдебната система. А искате и награда... Тази тема във форума е още един позор за Вас. Защо не я създадохте под надслов "Коледна гавра с пенсионерите" или гавра с младите семейства живеещи с по 300 лева на месец и принудени да бягат в чужбина, за да имат децата им какво да ядат. С какво заслужи съдебната система 13 заплата, а другите - не? Че превърна идеала на младия юрист от "справедливост" в наказание? Да носи бремето, че правосъдие няма и всичко е обречено. Да не говорим и за работното време на съдилищата - различните служби с различно работно време, някои от тях с по - 2 часа на ден. И от кога работното време на съда започва от 9 и посетители преди това не се допускат, след като на официалната страница в интернет е посочено от 8 часа?
Нали не очаквате някой да ви отговори , всички там вече виждат доларчета, почивки.... пачка от няколко хилядарки подарък за нова година...сега обаче ще ревнат, че ще ги вземат чаааааак януари.
- nikiboy
- Потребител
Ники,
недей така балкански бе, съвсем сериозно съм в личен фалит, просто много кофти ни измамиха че ще има бонусче и взех че разкъртихме банята. Къде ще се къпя сега- у вас ли? Отказвам, да знаеш. Виж някоя свежа колежка ако имаш...
Пачки, хилядарки... просто е лъжа това. Всичко съм наместил до стотинката. Е оставих около 100-на лева да почерпя няколко колеги, от съседни институции, които се скъсаха да ме бъзикат кога ще почерпя, но това е друг въпрос.
недей така балкански бе, съвсем сериозно съм в личен фалит, просто много кофти ни измамиха че ще има бонусче и взех че разкъртихме банята. Къде ще се къпя сега- у вас ли? Отказвам, да знаеш. Виж някоя свежа колежка ако имаш...
Пачки, хилядарки... просто е лъжа това. Всичко съм наместил до стотинката. Е оставих около 100-на лева да почерпя няколко колеги, от съседни институции, които се скъсаха да ме бъзикат кога ще почерпя, но това е друг въпрос.
- zidaromazach
- Потребител
zidaromazach - Отново ще попитам в тази тема:
Знаете ли колко взема съдия в ройонен съд и съдия в окръжен...за по-нагоре не питам.
Говорим точно за хилядарки.....
Знаете ли колко взема съдия в ройонен съд и съдия в окръжен...за по-нагоре не питам.
Говорим точно за хилядарки.....
- nikiboy
- Потребител
За дела без край и повече от 20 години и заплати не им се полагат.В БГ се котира производството и крайния резултат,докато има дела във времето и нерешаването ще има и източване ненужно от бюджета за несвършена работа.
-
namakak - Потребител
LakeG написа:Само аз ли не разбирам как няма пари пък са ги превели?
Очевидно има пари, но са били с други приоритети. Най-вероятно са взети пари от други пера - например от здравеопазването. Въпрос на приоритети.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=326637
Дянков остави докторите без пари на Нова година
Финансовият министър Симеон Дянков остави лекари от цялата страна без пари навръх Нова година.
За мен целият този скандал може да се окачестви с една дума - ПОЗОР. Позор и за този, който дава, и за този, който обещава, и за този, който иска.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
donchev написа:
"ти от костенурка вълна стригал ли си,а ?" ...
- temelkof
- Нов потребител
Тук май наистина заприличахме на разглезени самозабравили се деца: черешките, та черешките, искаме си черешките, които ни обещахте.
Народът е беден и не може вече да ни понася, но ние си искаме бонусите, че сме работили усърдно и извънредно в негово име през цялата 2009 година, та даже и по празниците. И откъде да дойдат тези бонуси, нали са от народа, а той не иска и не може да ги дава ?
Народът е беден и не може вече да ни понася, но ние си искаме бонусите, че сме работили усърдно и извънредно в негово име през цялата 2009 година, та даже и по празниците. И откъде да дойдат тези бонуси, нали са от народа, а той не иска и не може да ги дава ?
- listi
- Потребител
Нормално е човек да се интересува от джоба си; слушам и чета разсъждения по въпроса има ли варианти все пак да ги изплатят тия извънредни заплати през януари - честно си казвам, не се преструвам, че ми се отщя напълно и НЕ ИСКАМ да ги изплащат (не защото не ми е приятно да получавам пари). Вярно е, че не гледам семейство и не съм в положението да разчитам на тези пари, но...
"Като не искаш, дари твоите на някой" не ми върши работа. Не само защото, както казах, и аз обичам да получавам пари, а и защото мисля, че цялата съдебна система губи от това, или както каза колегата по-горе, вредно е.
"Като не искаш, дари твоите на някой" не ми върши работа. Не само защото, както казах, и аз обичам да получавам пари, а и защото мисля, че цялата съдебна система губи от това, или както каза колегата по-горе, вредно е.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
[quote="portokal"]Нормално е човек да се интересува от джоба си; слушам и чета разсъждения по въпроса има ли варианти все пак да ги изплатят тия извънредни заплати през януари - честно си казвам, не се преструвам, че ми се отщя напълно и НЕ ИСКАМ да ги изплащат (не защото не ми е приятно да получавам пари). Вярно е, че не гледам семейство и не съм в положението да разчитам на тези пари, но...
"Като не искаш, дари твоите на някой" не ми върши работа. Не само защото, както казах, и аз обичам да получавам пари, а и защото мисля, че цялата съдебна система губи от това, или както каза колегата по-горе, вредно е. [/quote
Как така не искаш, тези пари са си ТВОИ ! Те не са милостиня. Пък като си ги получиш, ако щеш иди на екскурзия в чужбина, кво те е еня за гладните пенсии и безработни.
"Като не искаш, дари твоите на някой" не ми върши работа. Не само защото, както казах, и аз обичам да получавам пари, а и защото мисля, че цялата съдебна система губи от това, или както каза колегата по-горе, вредно е. [/quote
Как така не искаш, тези пари са си ТВОИ ! Те не са милостиня. Пък като си ги получиш, ако щеш иди на екскурзия в чужбина, кво те е еня за гладните пенсии и безработни.
- Bai_Ganjo
- Потребител
...:: Koledata Nevyzmojna ::...
-
Djidzafka - Потребител
Bai_Ganjo написа:...кво те е еня за гладните пенсии и безработни...
А ТИ с какво помогна на "гладните пенсии и безработни"... серсемино?
И Дянков ли ти каза, че неполучените премии ще отидат за тях?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Хм, едва ли не някои хора се опитват да насадят вина у работещите в съдебната система, че за тях има повече, отколкото за другите и видите ли дайте да ДАДЕТЕ, та тези внушения носят духа на едно друго време, от което между другото е и постнатия горе плакат.
- Bai_Ganjo
- Потребител
inspectora написа:Но да ти обясня:
Заложени са /това нали в бюджет 2009, който е правен от червените гении/ едни "Х" милиона/милиарда като приходи от ДОД и корп.данък примерно за последното 3-месечие, които пък са написани и като разход за някъде си /например за 13-ти 14-ти и т.н. заплати в СВ/. Да ама тея пари не идват просто защото фирмите фалираха /или работят на загуба ако все още не са фалирали/ и хората останаха без работа. И сега се пита: като не идват тея пари в бюджета, от де да се вземат пари, за да се напраят предвидените разходи?
Ама нали си мислим, че те парите вече са събрани и щом като са икономисани, значи ги има ... и ония са лошите що не ни ги пускат ... икономисани са на хартия ... реално изобщо не е имало такива пари събрани, за да си седят някъде та сега да не ги дават ... ама то тва не е за драскачи по форумите - прекалено е сложно като силогизъм ... по-лесно е да кажем, че ни лъжат, мамят, че са лоши и т.н.
Не познахте, Инспекторе!
Основната приходна агенция (НАП) е преизпълнила планираните приходи:
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=149526
Така че въпросът стои със страшна сила: къде са парите? - на депозит или някаква друга далавера?
Точно на магистратите им приляга да дават пример на всички как трябва да се отстояват правата! Поздравления! Ако и те преклонят главица, какво да правим ние с гайдите? А може би това беше целта на занятието: дори и със съдебната власт можем да се справим, останалите да си правят изводи!
Позор!
- parte_lesa
- Младши потребител
parte_lesa написа:Не познахте, Инспекторе!
Основната приходна агенция (НАП) е преизпълнила планираните приходи
преизпълнили, трътки... кой ги знае дали са стигнали миналогодишните... Ама вярно така казва дееба... но нищо не казва за изпълнението на бюджет 2009, ами говори за "задачата, която Дянков им поставил"...
- prnedev
- Активен потребител
Всички действия на ГЕРБ ще се оценяват на следващите избори. Ще трябва да почакате около 4 години. Още колко такива перефектни изпълнения от правна гледна точка Ви чакат до тогава, нямате си идея.
Погледнете си трудовите договори какво пише, и тогава претендирайте за нещо което Ви се полагало. Просто такова нещо което уж Ви се полагало, а пък Монката Ви е отнел няма.
Погледнете си трудовите договори какво пише, и тогава претендирайте за нещо което Ви се полагало. Просто такова нещо което уж Ви се полагало, а пък Монката Ви е отнел няма.
- toti99
- Потребител
|
|