- Дата и час: 25 Фев 2025, 08:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Присъда по Частно дело
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Присъда по Частно дело
Осъден съм по частно дело на 1000 лв, година и половина след това реших да заплатя сумата. Отидох да изискам документите от съда и тогава разбрах ,че съм осъден да заплатя и глоба наложена ми от съда в размер на 1500 лв. със дължимите лихви към НАП. Недоумявам защо ми е наложена тази глоба. В Разговор с юрист ми обясниха ,че така няма да се водя осъден.Правилно ли ми е наложена глобата и защо? Благодаря предварително за съдействието.
- iso_27
- Нов потребител
Re: Присъда по Частно дело
Имаш предвид частно от общ характер дело? Предполагам са те осъдили на 1000 лв. за потърпевшия, а държавата отделно те е глобила с 1500 лв. И по двете суми текат лихви за забава, малко над 10% годишно.
- ivanov_p
- Активен потребител
За мен лично по-интересно в случая е как така се накани да платиш? Събираемостта на глобите поне в България като цяло е много ниска (общо-взето когато т.нар. на проф. жаргон "балами" се бръкнат да платят доброволно) и на глобата в повечето случаи се гледа като на освобождаване от отговорност защото лицето още предварително няма намерение да плаща.
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
- votpuska
- Потребител
Аз съм имал случай с осъден за трабеж, който след излизане от затвора без никой да го е търсил събираше пари в отделна сметка за да си плати сумите, по окито е осъден за жертвата и държавата. Никой не го потърси!
- ivanov_p
- Активен потребител
Мен ме вълнува дали тези 1000 лв, които съм осъден да заплатя на ищеца имат някаква давност. Все пак това не са малко пари. За НАП ми е ясно, че давността е 5 години...
- iso_27
- Нов потребител
iso_27 написа:Мен ме вълнува дали тези 1000 лв, които съм осъден да заплатя на ищеца имат някаква давност. Все пак това не са малко пари. За НАП ми е ясно, че давността е 5 години...
Ако Ви потърсят преди края на 5те години /или започнат дело за събиране на дължимото/ ще текне ли нов срок?
- 20061969
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|